Weer slaat vandaag om
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 09:17, januari 15 2018.

Aan het rustige en droge weer van de afgelopen dagen is een einde gekomen en vandaag slaat het weer om. Maandag staat ons namelijk een wisselvallige en winderige dag te wachten.

Vanaf vandaag zullen neerslag en wind het weerbeeld in ons land gaan bepalen. Maandag zal grijs en nat verlopen en de wind trekt aan. De ochtend begint nog vrijwel overal droog, maar in de loop van de dag trekt een regenzone vanuit het westen het land binnen. Later op de dag bereikt tijdelijk zachtere lucht ons land en de temperatuur stijgt naar 6 tot 9 °C. De zuidenwind neemt boven land toe naar (vrij) krachtig, maar aan zee kan de wind enige tijd stormachtig (8 Bft) worden. Verder moet er rekening gehouden worden met windstoten. Met name langs de kust zullen ook zware windstoten optreden. Later ruimt de wind naar het zuidwesten tot westen.

Winterse buien
Morgen en woensdag wordt het kouder en het blijft wisselvallig en winderig. Op beide dagen vertoont het weerbeeld een wisselend karakter. Bewolking, momenten met zon & buien zullen elkaar afwisselen. De buien zullen een meer winters karakter gaan vertonen met een toenemende kans op hagel, natte sneeuw en onweer. Ook neemt lokaal de kans op gladheid toe. Kortom: het wordt licht winters!

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)Vanavond en komende nacht opnieuw veel wind
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 17:31, januari 4 2018.


Bron: Meteo Alblasserdam

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag moet er opnieuw rekening gehouden worden met onstuimig weer en windstoten. Tijdens de avond trekt de west tot zuidwestenwind boven land aan naar (vrij) krachtig. Aan zee en met name het noordwestelijk kustgebied krijgt te maken met een stormachtige wind, 8 Bft. Verder moet er rekening gehouden worden met windstoten en mogelijk ook zware windstoten. Komende nacht is het eerst onstuimig, maar in de loop van de nacht neemt de wind geleidelijk af.

Morgen neemt de wind in de loop van de dag opnieuw toe. Het gaat stevig waaien en aan zee wordt de wind hard, 7 Bft. Verder kunnen vrijdag weer windstoten optreden.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)Eerste storm van 2018 voorbijgeraasd
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 00:08, januari 4 2018.

De eerste zware storm van 2018 is weer voorbijgeraasd en de rust is enigszins teruggekeerd in de atmosfeer. De storm en met name de zware en zeer zware windstoten hebben in ons land voor flink wat overlast en schade gezorgd. Hoe hard heeft het gewaaid op het meetstation van Meteo Alblasserdam tijdens de dag van de storm? Meteo Alblasserdam heeft voor u enkele windgegevens op een rijtje gezet tijdens de storm op 3 januari. De weersgegevens zijn gemeten op ons eigen meetpunt in Alblasserdam (Zuid-Holland).

Windgegevens 3-1-2018
Windrichting: W-ZW
Hoogst bereikte windkracht in Bft:
7-8 (hard tot stormachtig)
Hoogtepunt storm overdag:
tussen 11.00 en 15.00 uur
Maximale windstoot:
90 km/u (categorie zware windstoten)
Gemiddelde windsnelheid over 24 uur gemeten:
38 km/u

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)Woensdag eerste storm van 2018!
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 21:20, januari 2 2018.


Bron: Meteo Alblasserdam

Woensdag staat een zeer onstuimige dag op ons te wachten. Sterker nog: morgen (3 januari) is de eerste storm van 2018 al een feit! Forse windstoten zullen voor problemen gaan zorgen en met name in het noordwestelijk kustgebied kan de wind tijdens het hoogtepunt zelfs enige tijd windkracht 10 (zware storm) bereiken. Daarbij zullen windvlagen optreden tussen de 120 en 140 km/u. Sowieso moet er in het hele land rekening gehouden worden met zware en zelfs zeer zware windstoten.

De stormdepressie ligt woensdag overdag op de Noordzee en trekt in oostelijke richting naar Denemarken. Daarbij zal het laag zich geleidelijk gaan opvullen (stijging van de luchtdruk in de kern). De gemiddelde windsnelheid neemt naarmate de dag vordert steeds verder toe en ook de windstoten worden steeds sterker. Het hoogtepunt van de storm wordt vooralsnog tijdens de middaguren verwacht. In de namiddag en avond is het ergste wel voorbij, maar het blijft onstuimig. Hieronder kunt u de weersverwachting van Meteo Alblasserdam bekijken voor dinsdagavond, nacht naar woensdag & woensdag overdag.

Verwachting dinsdagavond & nacht naar woensdag
Vanavond verloopt bewolkt en nat. Vanuit het westen wordt regen aangevoerd en de wind trekt verder aan. De zuid tot zuidwestenwind wordt vrij krachtig boven land. Aan zee staat er een krachtige of harde wind. Later moet er ook rekening gehouden worden met een toenemende kans op windstoten.

Komende nacht is het bewolkt en vanuit het westen wordt er behoorlijk wat regen aangevoerd. Verder is er veel wind bij een minimumtemperatuur tussen de 6 en 9 °C. De zuidenwind ruimt later naar west en is (vrij) krachtig boven land, maar aan zee neemt de wind toe naar stormachtig, 8 Bft. Er moet rekening gehouden worden met (zware) windstoten.

Woensdag overdag
Woensdag verloopt wisselvallig en zeer onstuimig en de eerste storm van 2018 zal morgen een feit zijn! Tijdens het hoogtepunt moet er met name in het noordwestelijk kustgebied enige tijd rekening gehouden worden met een zware storm, 10 Bft. Daarbij treden zeer zware windstoten op tussen de 120 en 140 km/u. De westelijke wind trekt boven land aan naar krachtig of hard en mogelijk stormachtig. In het hele land moer er rekening gehouden worden met zware en zelfs zeer zware windstoten. Verder is er veel bewolking en er vallen buien. Soms breekt de zon nog door en de maximumtemperatuur ligt tussen de 8 en 10 °C.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)Sombere en zachte start van astronomische winter
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 18:33, december 21 2017.

Vandaag is de winter officieel van start gegaan, maar het weerbeeld was donderdag alles behalve winter buiten. Het begin van de astronomische winter (17.28 uur LT) is somber en zacht te noemen en verder was het een rustige dag. De meteorologische winter is overigens enkele weken geleden al wel begonnen. Namelijk op 1 december en duurt tot 1 maart. De astronomische lente begint pas op 20 maart 2018 om 17.15 uur LT.

Er werd vandaag niet alleen veel bewolking naar ons land aangevoerd, maar ook zachte en vochtige lucht. De temperatuur steeg op het meetpunt van Meteo Alblasserdam voor de tweede keer deze maand tot in de dubbele cijfers en het werd uiteindelijk 10,5 °C. Verder bleef het grotendeels droog en er stond een veelal zwakke wind uit richtingen tussen zuidwest en noordwest.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)Page 1 of 44 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... » Last »