Laatste week meimaand wordt erg warm
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 10:03, mei 25 2018.

De laatste week van lentemaand mei is alweer aangebroken en Nederland kan zich gaan opmaken voor erg warm weer. Vrijdag is een stijging van de temperatuur in een groot deel van ons land al goed te merken en tijdens de middag weet het kwik vooral landinwaarts op veel plaatsen de zomerse grens van 25 °C te bereiken. Vanaf het weekend wordt het nog warmer en kan het op sommige plaatsen zelfs tropisch warm worden.

Vandaag is de temperatuur afhankelijk van de hoeveelheid bewolking. De middagtemperatuur ligt rond 22 °C in het noordwesten en in het zuidoosten kan het zelfs 28 °C worden. Onder de bewolking is het wel minder warm. Verder raken we het onstabiele weer nog niet volledig kwijt. Voornamelijk in het noorden is er aan het begin van de dag veel bewolking en kan er ook wat regen vallen. Elders wisselen perioden met zon en stapelwolken elkaar af. In de loop van de dag kunnen stapelwolken hier en daar uitgroeien tot een enkele (pittige) regen- of onweersbui. Er waait een meest zwakke of matige wind uit uiteenlopende richtingen.

Komend weekend zal vrij zonnig en erg warm verlopen. Zaterdag blijft het droog, maar zondag is later op de dag een enkele (onweers)bui in het zuiden van het land niet geheel uitgesloten. De temperatuur loopt overdag snel op en het wordt zomers warm. Het warmst wordt het met name in het zuid(oost)en en kan de tropische grens van 30 °C op sommige plaatsen worden gehaald.

Na het weekend houdt het erg warme weer aan, maar soms is er ook kans op een onweersbui.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)Tijdens Hemelvaartsdag duidelijk koeler
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:51, mei 9 2018.

Helaas is er na vandaag een einde gekomen aan een reeks fraaie, droge en warme lentedagen. Tijdens Hemelvaartsdag staat er ander weer op het programma en is de warmte uit ons land verdreven. Met een westelijke stroming wordt er duidelijk koelere lucht naar onze omgeving aangevoerd en de maximumtemperatuur varieert tussen de 14 °C in het noordwesten en maximaal 18 °C in het oosten en zuidoosten van het land.

De dag begint verder met tamelijk veel bewolking en het is ook aan de wisselvallige kant. Op veel plaatsen en met name in de oostelijke helft valt er af en toe regen of een bui. In de loop van de dag wordt het van het westen uit geleidelijk weer droger en breekt de zon vaker door. Er waait een matige tot vrij krachtige westelijke tot noordwestelijke wind.

Tijdens de avond blijft het droog en het wordt uiteindelijk overal helder. Later neemt ook de wind af en gaat het flink afkoelen. In de nacht naar vrijdag hebben we te maken met rustig en droog weer en het is helder. Bovendien kunnen er enkele mistbanken ontstaan. In combinatie met nauwelijks wind koelt het sterk af. Het wordt een koude nacht en vooral in het binnenland koelt het af tot dicht bij nul met vorst aan de grond.

Na een tijdelijke dip in het weer en vooral temperatuur tijdens Hemelvaartsdag kunnen we vrijdag weer rustig, fraai en droog voorjaarsweer verwachten. Ook wordt het opnieuw warmer.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)Zonnige en warme weer houdt na het weekend aan
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:46, mei 6 2018.

Na een zonovergoten, droog & warm weekend met zelfs zomerse temperaturen kunnen we ook na dit weekeinde nog een paar dagen volop genieten van schitterend lenteweer. Zowel maandag als dinsdag zullen er in ons land geen grote veranderingen optreden in weerbeeld en temperatuur. Beide dagen zullen rustig en droog verlopen en de zon schijnt voluit. De temperatuur loopt gedurende de dag snel op en tijdens de middag zullen vooral landinwaarts op veel plaatsen zomerse waarden worden bereikt. Maandagmiddag wordt het rond 22 °C in het noordwesten en hooguit 27 °C in het zuid(oost)en van het land. Ook dinsdag varieert de middagtemperatuur tussen de 22 en 28 °C met de hoogste waarden dieper landinwaarts.

Het erg warme weer houdt ook woensdag nog aan. De zon blijft uitstekende zaken doen, maar later wordt de kans op bewolking wel groter. Met name vanaf de avond neemt de kans op een onweersbui toe. Na woensdag is de warmte uit ons land verdreven. Tijdens Hemelvaartsdag zal het een stuk koeler zijn.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)Koude nacht voor de boeg
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 18:03, mei 3 2018.

Er staat ons een koude nacht te wachten. Tijdens de donderdagavond zullen de laatste wolken verdwijnen en later op de avond zal het onder heldere omstandigheden in combinatie met afnemende wind sterk gaan afkoelen. Komende nacht daalt de temperatuur op veel plaatsen in het land tot in de buurt van het vriespunt met vorst aan de grond. Vooral in het binnenland kan het plaatselijk ook op de standaard waarneemhoogte van 1,5 meter boven de grond zelfs afkoelen tot iets onder nul. Verder zal de nacht rustig en droog verlopen en het is helder. Bovendien kunnen er enkele mistbanken ontstaan. Wind is er nauwelijks en er staat een veelal zwakke veranderlijke wind.

Vrijdag staat er rustig en mooi voorjaarsweer op het programma en de zon doet uitstekende zaken. Na een koude start van de ochtend wordt het in de middag met 15 tot 20 °C wel warmer dan vandaag. Er is overdag veel zonneschijn en het blijft overal droog. Er is weinig wind. De wind is variabel van richting en zwak of matig, kracht 1-4 Bft.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)Weerbericht Koningsdag: Iets warmer en minder wind
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 02:04, april 27 2018.

Vandaag is het Koningsdag en gezien alle activiteiten die er tijdens deze dag gepland staan zijn goede weercondities natuurlijk wel gewenst. Wat voor weer kunnen we vrijdag (27 april) verwachten? Meteo Alblasserdam blikt voor u vooruit op het te verwachte weer tijdens Koningsdag.

Het wordt ten opzichte van de afgelopen dagen in ieder geval weer iets warmer en er is ook minder wind. Overigens gaat de dag nog wel overal droog van start. Verder wordt er geleidelijk meer bewolking naar ons land aangevoerd, maar soms laat ook de zon zich zien. In het zuiden en oosten weet de zon vaker door te breken. Vooral in het westelijke en noordelijke deel neemt in de loop van de dag de kans op wat regen of lichte regen wel toe. De hoeveelheden neerslag lijken overdag vooralsnog enigszins beperkt te blijven. De temperatuur loopt vanmiddag op naar ongeveer 13 °C in het noordwesten en in het zuidoosten wordt het rond 19 °C. Er staat een zwakke of matige wind, kracht 2-4 Bft.

Meteo Alblasserdam wenst u een fijne Koningsdag toe!

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)Page 1 of 48 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... » Last »