Πολιτική

Feed απο την κατηγορία της πολιτικής

06/21/2018 06:43 PM
Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Εκχώρησε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα
«Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γείτονα χώρα τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κιλκίς, σημειώνοντας ότι η «κακή» συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ παράγει ήδη αποτελέσματα και το κόμμα του θα καταψηφίσει την κύρωσή της όταν έρθει στην ελληνική Βουλή.

06/21/2018 06:16 PM
Η απόπειρα και η αποτυχία δημιουργίας «μειονοτικού κινήματος» στη Βόρεια Ελλάδα
Η ιστορία των κινήσεων που προσπάθησαν να διεκδικήσουν το ρόλο του εκπροσώπου των «εθνικά μακεδόνων» στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα διδακτική.

06/21/2018 05:24 PM
Κοινό μέτωπο στην αυτοδιοίκηση για την ανατροπή της συμφωνίας των Πρεσπών
Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ σχετικά με το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας τάχθηκαν αυτοδιοικητικοί α’ και β’ βαθμού.

06/21/2018 04:42 PM
Η «Εκθεσις Περί Ληστείας» του Γεωργίου Λασσάνη του 1856
Μια νέα έκδοση της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων έρχεται να προστεθεί στην ενδιαφέρουσα σειρά «Μικρή Βιβλιοθήκη» που εγκαινιάστηκε το 2010 με στόχο να προβάλλει άγνωστα, ανέκδοτα, σύντομα κείμενα που βρίσκονται στις συλλογές της αχρησιμοποίητα.

06/21/2018 03:55 PM
Δ. Καμμένος: Εγώ τις επόμενες μέρες θα προεδρεύσω…
«Στα άκρα» οδηγείται η σύγκρουση του Δ. Καμμένου με τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καθώς ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος της Βουλής δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το αξίωμα παραδίδοντας τα όπλα που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής.

06/21/2018 03:37 PM
ΚΙΝΑΛ προς Στ. Θεοδωράκη: Συζητήσεις για «αποχωρήσεις εν αναμονή» δεν βοηθούν
Συζητήσεις για «αποχωρήσεις εν αναμονή» δεν βοηθούν και σε κάθε περίπτωση προχωράμε δυναμικά μπροστά για την ισχυρή κεντροαριστερά.

06/21/2018 03:07 PM
Στο Λονδίνο από Δευτέρα ο Τσίπρας - Συνάντηση με Μέι και Κόρμπιν
Στο Λονδίνο θα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη.

06/21/2018 02:42 PM
Κικίλιας κατά κυβέρνησης: Εχει ανοίξει όλα τα εθνικά θέματα σε βάρος των συμφερόντων μας
«Η κυβέρνηση έχει ανοίξει όλα τα εθνικά θέματα, όλα τα εθνικά μέτωπα, δυστυχώς, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων» υπογράμμισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

06/21/2018 01:44 PM
Η συμφωνία για το «Μακεδονικό» προκαλεί κλυδωνισμούς στην Αριστερά
Όταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, κατηγόρησε την κυβερνητική πλευρά για αποδοχή των «ανιστόρητων θέσεων περί “Μακεδονικού έθνους”, “Μακεδονικής γλώσσας”, που αποτελούν βασικά στηρίγματα του αλυτρωτισμού» και δήλωσε την αντίθεση του κόμματός στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό, αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι η στάση του ΚΚΕ τους τελευταίους μήνες απέναντι στην διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ αποτελεί μετατόπιση από ιστορικά διαμορφωμένες θέσεις του αριστερού κινήματος.

06/21/2018 01:21 PM
Βουλή: Κόντρα Χαρακόπουλου-Τόσκα για προπηλακισμούς βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ
Οι προπηλακισμοί βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τα Σκόπια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της «κόντρας» που είχαν στην Βουλή ΝΔ και ΔΗΣΥ με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.