Sportvisserij Zuidwest Nederland - Nieuws


23/04/2018 08:00 AM
AVG voor verenigingen
Verenigingen moeten, net als bedrijven, vanaf 25 mei 2018 ook voldoen aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg AVG. Verenigingsbestuurders dienen daarom actie te ondernemen om aan deze wet te voldoen. Sportvisserij Nederland heeft in samenwerking met de federaties een aantal documenten opgesteld, waaronder een inleiding over de AVG (met uitleg over de wet) en een stappenplan.

23/04/2018 08:00 AM
Drie federaties organiseren nieuw Kampioenschap Vijvervissen
Het vissen op visvijvers wordt steeds populairder. Dat de vangsten in de meeste openbare wateren voor de recreatie- en wedstrijdvisser flink zijn teruggelopen zal hier zeker in meespelen. Maar daarnaast is het ook gewoon een heel leuke manier van vissen. Er komen steeds meer specifieke, commerciële karpervijvers maar ook verenigingen richten zich met hun visvijver steeds meer op deze manier van vissen. Sportvisserij Limburg, Sportvisserij Zuidwest Nederland en Hengelsportfederatie Midden Nederland – de drie federaties met waarschijnlijk de hoogste visvijverdichtheid van Nederland – vonden dat ze niet achter konden blijven en hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk het Kampioenschap Vijvervissen te organiseren.

22/04/2018 08:00 AM
Jaarlijkse BOA dag 2018
Op zaterdag 14 april vond de jaarlijkse BOA dag van Sportvisserij Zuidwest Nederland plaats in Drimmelen. Deze keer stond de BOA dag speciaal in het teken van ‘samenwerking met externen’.

22/04/2018 08:00 AM
Vacature: Projectmedewerker (36 uur per week)
Koninklijke Sportvisserij Nederland is de landelijke overkoepeling van zeven regionale federaties en ruim 800 hengelsportverenigingen. Met bijna 600.000 aangesloten sportvissers is Sportvisserij Nederland de op twee na grootste sportbond van Nederland en lid van NOC*NSF. In het kantoor in Bilthoven werken 50 personen, verdeeld over vier afdelingen. Voor het cluster VISdocumenten is Sportvisserij Nederland (standplaats Bilthoven) op zoek naar een gemotiveerde, punctuele en enthousiaste: projectmedewerker (36 uur per week).

22/04/2018 08:00 AM
Vacature: Projectleider (36 uur per week)
Sportvisserij Nederland is de landelijke overkoepeling van zeven regionale federaties, 800 hengelsportverenigingen en 570.000 sportvissers. Voor alle sportvissers in Nederland behartigt zij de belangen op nationaal en internationaal niveau. Verder worden de federaties en verenigingen ondersteund op een groot aantal werkvelden, zoals water- en visstandbeheer, promotie en voorlichting en bij juridische zaken en controle. In het kantoor in Bilthoven werken 50 personen, verdeeld over vier afdelingen.

22/04/2018 08:00 AM
Vacature: Beleidsmedewerker belangenbehartiging
Sportvisserij Nederland is de landelijke overkoepeling van zeven regionale federaties en ruim 800 hengelsportverenigingen met bijna 600.000 aangesloten sportvissers. Voor alle sportvissers in Nederland behartigt zij de belangen op nationaal en internationaal niveau.

22/04/2018 08:00 AM
Eerste selectiewedstrijd gevist
Zaterdag 21 april is de eerste selectiewedstrijd gevist. Inzet was een plaats op het ONK 55-/55+ en het ONK Teams. Plaats van handeling was het Wilhelminakanaal - de "Roeibaan"- bij Tilburg.

19/04/2018 08:00 AM
Nieuwe beekforel op het Oostvoornse Meer
Op 4 april heeft de Werkgroep Oostvoornse Meer van Sportvisserij Zuidwest Nederland weer forel uitgezet op het Oostvoornse Meer. Ruim 400 kilo prachtig gekleurde beekforellen zijn te water gegaan onder goedkeurend oog van de werkgroepleden en vrijwilligers vanuit de VNV. Aad van der Jagt was erbij om de uitzet op de gevoelige plaat vast te leggen.

18/04/2018 08:00 AM
Vrijwilligers gezocht voor het in kaart brengen van paaiende fint
Sportvisserij Nederland en Stichting RAVON zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het in kaart brengen van paaigebieden van de fint in Nederland. Hiervoor zal ’s avonds langs het water geobserveerd worden om in kaart te brengen waar de fint paait.

18/04/2018 08:00 AM
Hengelvangsten snoekbaars Volkerak-Zoommeer 2017
Net als in andere jaren heeft Sportvisserij Zuidwest Nederland een rapportage gemaakt van de hengelvangstregistraties op het Volkerak-Zoommeer en aanliggende kanalen. Sportvissers die op snoekbaars vissen en deze voor eigen consumptie willen meenemen, hebben een speciale snoekbaarsonttrekkingsvergunning nodig. In ruil voor deze vergunning houden ze hun vangsten en onttrekkingen al 11 jaar nauwkeurig bij.

16/04/2018 08:00 AM
Combinatiecursus VIScoach/VISmeester op het Wellant College te Gorinchem
Maandag 17 april hebben Gerwin en Petra van Sportvisserij Zuidwest Nederland een combinatiecursus VIScoach en VISmeester gegeven op het Wellant College te Gorinchem, afdeling sportvissen.

12/04/2018 08:00 AM
Karperkoppelwedstrijd Bernisse 2018
Net als voorgaande jaren organiseert de Werkgroep Karpervissen van Sportvisserij Zuidwest Nederland haar jaarlijkse Karperkoppelwedstrijd op de Bernisse. De wedstrijd vindt dit jaar plaats van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni. Vanaf maandagochtend 16 april kun je je inschrijven via de webshop van Sportvisserij Zuidwest Nederland.

11/04/2018 08:00 AM
Open dag boezemkanaal Halfweg en vispassage op 21 april
Kom zaterdag 21 april tussen 12.00 en 16.00 uur naar boezemgemaal Halfweg en de daar aangelegde vispassage. Hier zwemmen jaarlijks duizenden vissen vanuit de Noordzee veilig naar de grachten, vaarten en sloten in ons gebied, en andersom. Op 21 april vertellen we je er alles over!

11/04/2018 08:00 AM
Geslaagde bijeenkomst toekomst Zuiderdiep
Dinsdagavond vond in de werkschuur van Natuurmonumenten in Stellendam een bijeenkomst plaats over de toekomst van het Zuiderdiep, een populair karperwater aan de zuidzijde van het Haringvliet. Sportvisserij Zuidwest Nederland organiseerde deze avond samen met Natuurmonumenten om bezorgde sportvissers van Sportvisserij Goeree Overflakkee inzicht te geven in onder meer de plannen van het Waterschap Hollandse Delta en de visie van Natuurmonumenten op dit gebied. Naast sportvissers, waterbeheerders en terreinbeheerders, was ook de gemeente Goeree Overflakkee aanwezig.

10/04/2018 08:00 AM
Vacatures Sportvisserij Zuidwest Nederland
Sportvisserij Zuidwest Nederland zoekt twee nieuwe bestuursleden (één dagelijks bestuurslid en één algemeen bestuurslid) en heeft daarnaast verschillende functies waar bestuurders aftredend en herkiesbaar zijn. De procedure is dat vacatures voor bestuursleden twee weken voorafgaand aan het versturen van de stukken van de algemene ledenvergadering aan de leden via de website van Sportvisserij Zuidwest Nederland bekendgemaakt worden. Heb jij bestuurservaring, ben jij een teamplayer en beschik je over een breed netwerk? Lees dan snel verder…

10/04/2018 08:00 AM
Het tekenseizoen is weer begonnen!
Tussen april en oktober komen tekenbeten het vaakst voor. Kent u de beestjes en hebben ze u al eens gebeten? Zou u weten wat u moet doen als ze u bijten of hoe u dat kunt voorkomen?

09/04/2018 08:00 AM
Clubkampioenschap van start
Dit jaar organiseert Sportvisserij Zuidwest Nederland alweer voor het zevende jaar haar Clubkampioenschap. Net als vorig jaar doen er 17 verenigingen mee. Een aantal verenigingen zijn afgevallen maar door voor in de plaats doen een aantal nieuwkomers mee.

09/04/2018 08:00 AM
Veel activiteiten rond Haringvliet tijdens Wereldvismigratiedag! (video)
Het Haringvliet staat in aanloop naar en tijdens World Fish Migration Day (21 april) in het teken van ruimte voor trekvissen, zoals zalm, paling en steur. Op vrijdag 20 april zijn de Haringvlietsluizen geopend voor publiek. Tot 28 oktober laat het Natuurhistorisch Museum Rotterdam met de tentoonstelling ‘Swim, Fish, Swim!’ zien hoe de dynamische deltanatuur terugkeert, met gevolgen voor de kleinste bergbeekjes elders in Europa. Zelf het Haringvliet ontdekken? Op de Zuid-Hollandse eilanden zijn veel mooie fiets- en wandelroutes te vinden. En de steur? Die zwemt al in Rotterdam.

05/04/2018 08:00 AM
Update: ontheffing zegenvisserij weer ingetrokken
Op woensdag 4 april is door de NVWA bij visserijbedrijf Klop een controle uitgevoerd. Ter plaatse is vastgesteld dat het visserijbedrijf aan het vissen was met de zegen in water waarvoor het geen toestemming had gekregen. Hierdoor was er sprake van illegale visserij.

04/04/2018 08:00 AM
Drie windmolenparken open voor sportvisserij
Per 1 mei 2018 worden drie windmolenparken op de Noordzee – Offshore Windpark Egmond aan Zee, windpark Luchterduinen en Prinses Amalia Windpark – opengesteld voor doorvaart en medegebruik door sportvissers.

04/04/2018 08:00 AM
Voorlopige voorziening afgewezen, beroepsvisser betrapt
De rechtbank van Breda heeft de voorlopige voorziening die Sportvisserij Zuidwest Nederland had aangevraagd afgewezen. Dit betekent dat Visserijbedrijf Klop tot en met 7 april een ontheffing heeft om door te vissen met de zegen. Wat hij tijdens de rechtszaak deed in een gebied waar hij op dat moment niet mocht vissen.

02/04/2018 08:00 AM
Update ontheffing zegenvisserij
Zoals in eerdere berichten is vermeld heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) volkomen onverwacht Visserijbedrijf Klop ontheffing verleend om van 2 t/m 7 april de zegenvisserij uit te voeren. Sportvisserij Zuidwest Nederland zal vandaag in overleg treden met de RVO. Berichten bereiken ons dat individuen op eigen initiatief acties uit willen voeren. Wij hebben uiteraard begrip voor alle emoties maar roepen een ieder nogmaals op tot beheersing en kalmte.

02/04/2018 08:00 AM
Spoedrechtszaak tegen ontheffing zegenvisserij
Zoals inmiddels bekend werd Sportvisserij Zuidwest Nederland vrijdag 30 maart onaangenaam verrast door het bericht dat een beroepsvisser in het Benedenrivierengebied een ontheffing heeft gekregen om in de gesloten tijd door te vissen met zegens (sleepnetten). Deze ontheffing kwam totaal onverwacht op een onacceptabel laat tijdstip – vrijdagmiddag, 16.15 uur – bij ons binnen. Dit is aanleiding om een spoedrechtszaak te starten.

01/04/2018 08:00 AM
Update ontheffing zegenvisserij verleend
Naar aanleiding van eerdere berichtgeving over het feit dat een beroepsvisser ontheffing heeft gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om vanaf vandaag t/m 7 april de zegenvisserij uit te oefenen willen wij sportvissers hierbij vragen om op dit moment de rust te bewaren en te vertrouwen op ons. Uiteraard hebben wij begrip voor alle emoties maar we roepen op tot beheersing.

29/03/2018 08:00 AM
Beroepsvisser mag niet vissen op Volkerak van rechter
In 2016 werd op een particulier deel van het Volkerak een beroepsvisser geverbaliseerd die zonder de juiste vergunningen met staand want viste. Diezelfde beroepsvisser vroeg vervolgens in 2017 aan de Kamer voor de Binnenvisserij om een huurovereenkomst goed te keuren. Op aandringen van Sportvisserij Zuidwest Nederland en de Vereniging van beroepsvissers van het Volkerak-Zoommeer gebeurde dit niet.

29/03/2018 08:00 AM
Beroepsvisser krijgt ontheffing voor uitvoering zegenvisserij
Visserijbedrijf Klop heeft ontheffing gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om van 2 t/m 7 april de zegenvisserij uit te oefenen.

28/03/2018 08:00 AM
Altijd al VIScoach willen worden? Schrijf je dan nu nog snel in
Sportvisserij Zuidwest Nederland is op zoek naar enthousiaste (nieuwe) VIScoaches. Zonder vrijwilligers die zich inzetten voor de jeugd kunnen we niet! Sportvisserij Zuidwest Nederland doet haar best om de jeugd aan het vissen te krijgen, maar dit gaat absoluut niet zonder de medewerking van vrijwilligers. Indien je dus graag iets voor de jeugd zou willen betekenen is de cursus VIScoach zeker iets voor jou!

28/03/2018 08:00 AM
Doe mee aan de selectiewedstrijden
Ook dit jaar organiseert Sportvisserij Zuidwest Nederland weer selectiewedstrijden voor de verschillende nationale kampioenschappen. De eerste – de selectiewedstrijd voor het ONK Kustvissen, tevens Federatief Kampioenschap Zout – is inmiddels al gevist. De volgende staat al voor 21 april op het programma.

28/03/2018 08:00 AM
Overleg met Sportvisserij Goeree-Overflakkee over Zuiderdiep
Op initiatief van Sportvisserij Zuidwest Nederland vindt er op dinsdag 10 april een overleg plaats over het Zuiderdiep samen met hengelsportvereniging Sportvisserij Goeree-Overflakkee (SGO).

27/03/2018 08:00 AM
De eerste visles van 2018 is een feit
De eerste visles van 2018 is reeds een feit en is gegeven bij de waterscouting van Geertruidenberg met hulp van hengelsportvereninging ‘Ons Genoegen’ uit Geertruidenberg en VISmeester Gori van Loon. Het sleutelwoord voor deze visles was ‘enthousiasme’.