Het Nieuwsblad : Denderleeuw

Het Nieuwsblad : 9470 - Denderleeuw

14/01/2018 11:57 AM
Sharinya Quinteyn verkozen tot Jeugdprinses

Het carnavalscomité organiseerde zaterdag een kindercarnavalsnamiddag met jeugdverkiezing. “Awimbalieje stond in voor de animatie voor de zeventigtal kinderen”, zegt Petra Praet van het comité. “Miniprins Liam Caeyman en -prinses Nynke Wellekens werden gekozen uit de kinderen van drie tot zes jaar door hun enthousiasme. De junior- en jeugdkandidaten van zeven tot twaalf en dertien tot zeventien jaar staken zelf een act in elkaar.” Uiteindelijk werden Xanthe Lannoye en Thimo Follador verkozen tot Juniorprinses en -prins, Sharinya Quinteyn werd Jeugdprinses.


14/01/2018 11:57 AM
Sportgala zet kampioenen in de bloemetjes

Tijdens het sportgala in Denderleeuw werden heel wat sportlaureaten en sportkampioenen van het voorbije jaar in de bloemetjes gezet. Zo gingen Bram De Saedeleer, Dieter Guldemont, Daniël Segers, Bram Deryck, Tim Van Overstraeten, vzw Schoonderhage, elf kampioenen en vier ploegkampioenen met een mooi aandenken naar huis. Een illusionist zorgde tussendoor voor amusement.


11/01/2018 11:57 AM
Oma en opa genieten van ‘Sporteldidoe’ met vijf kleinkinderen

Woensdagnamiddag konden grootouders tijdens ‘Sporteldidoe’ in sportzaal Ottoy samen met hun kleinkinderen tal van sportproefjes uitvoeren. Een bijzondere sportactiviteit die zowat zeventig deelnemers lokte. De oma en opa op deze foto genoten zichtbaar van de activiteit met liefst vijf van hun kleinkinderen. “Heel fijn, al is het niet gemakkelijk om ze allemaal in het oog te houden”, lachen ze.


11/01/2018 04:57 AM
VIDEO. FCV Dender ziet tribune spionkop naar Aalstsupporters gaan

De fans van FCV Dender zijn woedend. Voor de derby tegen aartsrivaal Eendracht Aalst kunnen ze niet in hun eigen spionkop zitten. Die tribune wordt voorzien voor de Aalst supporters, omwille van de veiligheid. De politie wil zo problemen, zoals tijdens de vorige wedstrijd in Denderleeuw, vermijden.


10/01/2018 11:57 AM
Denderleeuw stelt eerste “champetter van de stationsbuurt” aan

De politiezone Denderleeuw/Haaltert heeft een wijkinspecteur aangesteld die zich exclusief zal bekommeren over de Denderleeuwse stationsbuurt. Jelle De Nil is de naam. “Hij moet vooral tussen de mensen staan en weten wat er leeft”, zegt commissaris Wim Van Vaerenbergh.


07/01/2018 11:57 AM
Overladen Welleplein geniet van band Dries en Bram

Een overladen Welleplein toastte zondag op het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur. Ook het repertoire van de band met Dries, gekend van The Voice, en Bram, gekend van het populaire duo Bram & Lennert, werd duidelijk gesmaakt door de bezoekers.


04/01/2018 11:57 AM
Voedselbedeling blijkt groot succes: “Dit is net Kerst dat na Nieuwjaar valt”

Vzw De (Ge)Buren is in woonzorgcentrum Ter Bake in Denderleeuw met voedselbedelingen gestart. Met succes, want tijdens de eerste voedselbedeling werden al 330 pakketten verdeeld. “Daarmee helpen we al 126 families, wat toch heel veel is”, zegt voorzitter Chris Vandenhende.


03/01/2018 04:00 PM
Trajectcontrole uitgesteld tot eind maart

De aangekondigde trajectcontrole op de Expresweg (N45) van Ninove naar Denderleeuw gaat pas eind maart van start. Dat zal dan tegelijk gebeuren met de trajectcontrole op de N460 door Haaltert. Ninove, Haaltert, Denderleeuw én Aalst zijn blij met de ingreep, in de hoop dat het aantal ongevallen zo daalt.


01/01/2018 11:57 AM
Bewonerskaart moet parkeerdruk verminderen

Langs de Spoorweglaan in Denderleeuw is parkeren vanaf volgende maand overdag alleen nog mogelijk met een bewonerskaart. Het gemeentebestuur start een proefproject.


28/12/2017 11:57 AM
Lijst van Burgemeester gaat voor nieuwkomers en anciens

De Lijst van de Burgemeester geeft nieuwkomers een kans en laat die bijstaan door anciens.


22/12/2017 04:04 PM
Twintigers zien hond verdrinken in Dender: “Het zag er koud uit, maar we moesten wel springen”

“Het zag er ijskoud uit, maar we moesten wel springen. Pablo zou het niet lang meer volhouden.” Linde (21), haar lief Gill (21) en vriend Philippe (26) zijn vrijdagnamiddag zonder aarzelen in het water van de Dender gedoken om hun weggelopen Duitse herder Pablo te redden. De hond kon worden gered, de drie zwemmers zaten wel vast op de oever aan de overzijde van de rivier. De brandweer bracht hen uiteindelijk in veiligheid.


22/12/2017 04:00 PM
Jeugdhuis blijft achter hun finalist in ‘The Voice’ staan: “Superjammer, maar Dries hoeft zich niet te schamen. Hij heeft het super gedaan”

De winnaar van het VTM-programma ‘The Voice van Vlaanderen’ editie 2017 komt niet uit Denderleeuw. De rocker, begeleider en opvoeder van volwassenen met een beperking Dries De Vleminck verloor nipt de finale van Luka Cruysenberghs.


22/12/2017 11:57 AM
Gemeente en Natuurpunt werken aan betere wandelwegen in Wellemeersen

De gemeente Denderleeuw gaat samenwerken met Natuurpunt voor het beheer en onderhoud van de Wellemeersen.


21/12/2017 11:57 AM
Denderleeuwse Daniel krijgt SportRing voor Beloften

De provincie Oost-Vlaanderen maakte maandag voor de laatste keer de winnaars van de Sport-, Cultuur- en Welzijnsprijzen bekend. Atleet Daniel Segers (16) uit Denderleeuw was bij de winnaars en mocht de SportRing voor beloften mee naar huis nemen.


20/12/2017 06:03 AM
VIDEO. Geen cellen in Denderleeuw, Aalst kan niet langer problemen oplossen

De burgemeester van Aalst trekt aan de alarmbel. Hij vindt dat zijn politiekorps niet langer zomaar belast mag worden met het opvangen van mensen die gearresteerd worden in buurgemeenten. Het commissariaat van Aalst is het enige tussen Gent en Brussel dat 24 uur op 24 bemand is. Daarom brengen heel wat naburige korpsen verdachten naar Aalst. Maar de begeleiding ervan kost veel geld en energie.


19/12/2017 11:57 AM
Groen licht voor kmo-zone op Dekaply-site

Het Aalsters stadsbestuur heeft aan projectontwikkelaar BVI een vergunning verleend om een kmo-bedrijvenpark te ontwikkelen op de vroegere terrein van Dekaply in Erembodegem. De huidige gebouwen kunnen worden gesloopt en een tiental kleine en middelgrote ondernemingen kunnen zich vestigen in aangepaste bedrijfsruimtes, ateliers en kantoren.


19/12/2017 04:33 AM
VIDEO. Jolien D'hoore wint allerlaatste Oost-Vlaamse SportRing

Wielrenster Jolien D'hoore heeft maandagavond de 25ste én meteen ook laatste Oost-Vlaamse SportRing gewonnen. Dat het de laatste keer was dat de SportRingen werden uitgereikt heeft alles te maken met de hervorming van de provincies.


18/12/2017 04:00 PM
Veiliger stationsomgeving begint met vaker ledigen vuilnisbakken

Het gemeentebestuur van Denderleeuw maakt werk het opfrissen van de stationsomgeving. Centraal in de opwaardering staan sterkere verlichting, meer sociale cohesie, een nettere buurt en heraanleggen van straten.


15/12/2017 05:00 PM
Derde kerstmarkt van Gezinsbond Iddergem
De Gezinsbond van Iddergem organiseert vandaag haar derde kerstmarkt met een 30-tal standjes over het dorpsplein, de Sint-Antoniusstraat en parochiezaal: kerstmuziek, kerstkaarten, kerststukjes, handgemaakte juwelen, gadgets en een hapje en drankje, alles is aanwezig om in de kerstsfeer te komen. Daarnaast is er ook wat randanimatie voorzien met een schiet- en ballenkraam en gratis kindergrime. Om 16 uur vindt de officiële opening plaats met de kerstman, het college en muziek van de Koninklijke Harmonie De Dendergalm.

15/12/2017 04:57 AM
VIDEO. Waterstand Dender nog altijd hoog, maar daling is ingezet

Het waterpeil van de Dender staat nog altijd zeer hoog, maar het begint te dalen. Dat zegt Waterwegen en Zeekanaal. Door de hevige regen en de sneeuw van de afgelopen dagen werd donderdag op verschillende plaatsen in onze streek het waak- en alarmpeil overschreden. Op dit moment is het nog altijd kritiek op de Dender in Denderleeuw, de Durme in Lokeren en de Vondelbeek in Lebbeke. Maar nergens dreigen waterlopen uit hun oevers te treden. Het waterpeil begint overal te zakken, maar het zal traag gaan. Het water heeft tijd nodig om weg te trekken.


13/12/2017 11:57 AM
Pingie, KSA en Chiro samen en toch gescheiden in nieuwe jeugdlokalen

Als alles volgens plan verloopt, kan in juni de bouw starten van de nieuwe jeugdlokalen aan het Broekpark in Welle. Jeugdcentrum Pingie, KSA Welle en Chiro Sint-Lutgardis Welle krijgen er een gezamenlijk onderkomen, met verschuifbare wanden tussen hen in. De plannen voor de nieuwbouw zijn dinsdagavond voorgesteld.


05/12/2017 04:00 PM
Verzekeraar rijdt met niet-verzekerde auto

De politierechter maakte zich erg kwaad op D.D. uit Denderleeuw. Die werd bij een politiecontrole in Koksijde betrapt in een auto die niet verzekerd en niet ingeschreven was. Hij heeft al een strafblad van vijf pagina’s, onder meer voor rijden tijdens een rijverbod. Klap op de vuurpijl: de beklaagde is zelf verzekeraar. “Hij moet stoppen met zich zo te gedragen”, zei de rechter tegen de advocaat van de beklaagde. Hij kreeg in totaal honderdvijftig uur werkstraf en zes maanden rijverbod.


05/12/2017 05:06 AM
Publieksprijs Warmste Vrijwilliger voor Maria uit Denderleeuw

En er werd gisterenavond ook een winnaar door het publiek gekozen. Maria Van Mieghem uit Denderleeuw verzamelde op die manier de meeste stemmen. Maria zet zich al vier jaar in voor meerdere doelen. Zo houdt ze twee dagen in de week een ruilwinkel voor babykleertjes open, maakt ze elke week liters soep klaar voor minderbedeelden en is ze actief in de culturele sector. Ze hoopt haar werk nog veel jaren verder te kunnen zetten en ook anderen warm te kunnen maken om hetzelfde te doen.


04/12/2017 11:57 AM
Na hevige discussies: nieuw ontmoetingshuis wordt De Palaver

Na veel gepalaver is de kogel eindelijk door pastoor Merckx zijn kerk. De naam van het nieuwe ontmoetingshuis in Denderleeuw wordt De Palaver. “Een gezellige plek waar alle Denderleeuwenaren terechtkunnen.”


03/12/2017 11:57 AM
Kinderen geven Sint warm onthaal aan Schiptrekkersbrug

Een heleboel kinderen hebben voorbije zondag Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten verwelkomd aan de Schiptrekkersbrug in Denderleeuw. Vooraf konden ze zich in zaal Den Breughel al warm zingen met sinterklaasliedjes als ‘Zie ginds komt de stoomboot’. Nadien werd hij naar het podium van de zaal geleid onder muzikale begeleiding van Harmonie De Dendergalm.