Het Nieuwsblad : Denderleeuw

Het Nieuwsblad : 9470 - Denderleeuw

18/05/2018 03:23 AM
VIDEO. Vlaams Belang Denderleeuw met sterk vernieuwde lijst naar kiezer

Vlaams Belang Denderleeuw trekt met een fel vernieuwde lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. 18 van de 27 kandidaten zijn nieuwe gezichten. De ambitie van het Vlaams Belang is van Denderleeuw een veilige gemeente maken mét zorg voor de zwakkeren en met een goed werkend gemeentebestuur waar Vlaams Belang deel van uitmaakt.


17/05/2018 02:57 AM
VIDEO. Meremans ondervraagt Weyts over sluizen Geraardsbergen

In het Vlaams parlement heeft Marius Meremans uit Dendermonde minister Ben Weyts aan de tand gevoeld over de stuwen en sluizen in Geraardsbergen, Ninove, Denderleeuw en Aalst.


16/05/2018 02:00 PM
Vandalen hebben het gemunt op auto’s en dieren: “Ik begon heel hard te huilen. Wie doet nu zoiets?”

Buurtbewoners van de Kouterbaan en de Visserstraat in Denderleeuw zitten met de handen in het haar. Ze vonden hun auto terug met platgestoken banden en fikse krassen in het koetswerk. De herstellingskosten lopen hoog op. Of het om dezelfde vandalen gaat als diegenen die een kip afslachtten, is nog niet duidelijk.


14/05/2018 10:57 AM
Atheneum zet bodyguards in tegen pesten

De basisschool van het Atheneum zet zes leerlingen in als ‘bodyguards’ die ingrijpen bij conflicten tussen leeftijdsgenoten op de speelplaats. Zorgjuf Janne De Nys kwam op het idee. “Drie kinderen kwamen naar ons toe omdat ze zelf een conflict hadden. We gaven hen geen straf, maar wel een opdracht: zelf tussenbeide komen als er conflicten waren op de speelplaats. Nadien hebben we nog drie leerlingen toegevoegd aan het groepje die dat ook wel wilden doen. Ze nemen hun taak erg ernstig en ze zijn fier”, zegt ze.


14/05/2018 03:18 AM
Nieuw fenomeen verontrust hulpdiensten: schijngevechten

Schijngevechten, het blijkt een gloednieuw fenomeen onder jongeren te zijn. Schijngevechten zijn gevechten die opgezet spel zijn. Het is net echt, en net daarom zorgt het vaak voor bezorgdheid.


07/05/2018 02:00 PM
Open VLD is verdeeld in twee kampen over aansluiting bij Lijst van de Burgemeester

Er is heel wat aan de gang binnen Open VLD Denderleeuw. Volgens minister De Croo (Open VLD) sluit Open VLD zich aan bij de Lijst van de Burgemeester, maar gemeenteraadslid Guy Van Dalem ontkent dat. “Open VLD doet niet mee, enkel en alleen de kandidate van Open VLD.”


04/05/2018 10:57 AM
Open VLD sluit aan bij Lijst van de Burgemeester

Open VLD komt in Denderleeuw niet meer als partij op bij de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober, maar sluit zich aan bij de Lijst van de Burgemeester (LvB) .


04/05/2018 03:45 AM
VIDEO. Vier gewonden na crash tegen huis

Bij een auto-ongeval in Denderleeuw zijn vier gewonden gevallen. In de Rodestraat is een auto met volle vaart tegen een huis gereden. De auto moest plots uitwijken voor een andere auto die aan het parkeren was. De bestuurder en drie passagiers werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis van Aalst. De woning van het huis moest door de crash gestut worden.


29/04/2018 10:57 AM
Regen zet domper op feestvreugde tijdens bloemenmarkt

Na het grote succes van de bloemenmarkt onder een stralende zon vorig jaar kreeg de tweede editie zondag te kampen met heel wat regen. Een reden voor de bezoekers om wat minder lang buiten te blijven plakken, maar de aanwezigen kochten wel wat. Iedereen maakt zich blijkbaar stilaan klaar om het zonnetje opnieuw te verwelkomen.


27/04/2018 04:58 PM
Chauffeur belandt onder eigen bestelwagen op parking Delhaize
Een chauffeur van een brood- en banketbakkerij die achter zijn zware bestelwagen stond te wachten om te lossen aan de loskade van warenhuis Delhaize in Brakel, raakte zaterdag om 7.25 uur zwaargewond toen de bestelwagen plots aan het rijden ging.

27/04/2018 10:57 AM
VIDEO. Kleurrijk spektakel moet MNM-jury overtuigen

Livemuziek met djembés, beatbox en rap, een color run en waterballonnen opvangen vanop een ladder van een brandweerwagen: het GO! Atheneum Denderleeuw haalde alles uit de kast om MNM-deejays Tom De Cock en Nora Gharib te imponeren.


26/04/2018 10:57 AM
Nieuwe binnenspeeltuin wil klein en groot verwennen

In het centrum van Denderleeuw is Kakelbont geopend. Het is een binnenspeeltuin met een lounge, waar (groot)ouders terechtkunnen voor een hapje en een drankje.


24/04/2018 10:57 AM
Fietsfabriek helpt jongeren aan (veilige) fiets

Kinderen en jongeren tot 25 jaar kunnen voortaan hun fiets herstellen in de garage van het Koetshuis in de Stationsstraat in Denderleeuw. Daar opent vandaag woensdag De Fietsfabriek.


24/04/2018 10:57 AM
Startende ondernemers brengen sfeer aan de Dender

Kent u wijnhuis De Bruyn, Goesting, Ontluikend Groen, LR-producten, Fresh Lemons en Chillann al? Neen? Dan is Sfeermakers aan de Dender de kans om de jonge ondernemers te leren kennen.


22/04/2018 02:00 PM
Brandweerman gewond na zware val van ladder

Een brandweerman uit Denderleeuw is zaterdag gewond geraakt nadat hij bij nabluswerken aan een woning zwaar ten val kwam vanop een ladder.


22/04/2018 10:57 AM
Red Flames voetballen mee met jonge meisjes

De verantwoordelijke van de Red Ladies Standaard Denderleeuw kon hoog bezoek regelen voor de training van afgelopen weekend. Red Flame en Anderlechtspeelster Laura De Neve, die meter is van de meisjesacademie, voetbalde mee met de meisjes van vijf tot twaalf jaar en bracht ook een extra Flame mee: Laura Deloose. “Het was heel leuk”, zegden de kindjes.


19/04/2018 10:57 AM
Rode Duivels deze zomer te zien op GROOTSTE MOBIELE SCHERM TER WERELD

Familiebedrijf HD Ledshine uit Denderleeuw pakt uit met wat het zelf het grootste mobiele scherm ter wereld noemt. The Black Pearl is 144 vierkante meter groot, meet 16 bij 9 meter en kan in amper een uur tijd worden opgesteld.


18/04/2018 10:57 AM
Verkoeling zoeken bij de brandweer

Een overweldigend succes was ook de Buitenspeeldag in het sportpark langs het Walleken in Denderleeuw, en daar zat het goede weer zeker voor iets tussen. Gelukkig had de organisatie in genoeg drank en zonnecrème voorzien. De kinderen zochten er vooral verkoeling bij de brandweer die voor de gelegenheid de brandweerslangen aanzette. Anderen zochten wat meer spanning en gingen lasershooten.


18/04/2018 10:57 AM
Atheneum start spijkerklas

De leerlingen van GO! basisschool Atheneum in Denderleeuw hebben er een klas bij: de spijkerklas. Sommige kinderen komen er een paar uur per week voor extra uitdagende opdrachten, andere om bepaalde leerstof nog even vast te zetten.


16/04/2018 10:57 AM
Waar kan je buiten spelen op Buitenspeeldag?

Morgen woensdag gaat de tv uit, laten we de tablet links liggen, spelen we geen gezelschapsspel of lezen we geen boek op onze kamer. We gaan buitenspelen.


15/04/2018 10:57 AM
Open VLD-bestuur niet te vinden voor kartel met LvB

Er zijn gesprekken aan de gang tussen Open VLD Denderleeuw en de Lijst van de Burgemeester om eventueel aan te sluiten bij het project van burgemeester Fonck. Maar een meerderheid van het Open VLD-bestuur steunt de kartelvorming niet.


13/04/2018 10:57 AM
Nieuw meet- en videosysteem voor spoorwissels

Infrabel stelde in primeur zijn meet- en videosysteem voor om wissels automatisch en al rijdend te controleren. “Een uniek systeem dat nergens anders ter wereld wordt gebruikt”, klinkt het.


04/04/2018 04:09 PM
Zijn ouders werden er bijna gek van, maar nu is Tim (19) de beste beatboxer van het land

Denderleeuwenaar Tim Van Droogenbroeck (19) is de beste beatboxer van het land. Hij won het ultieme Belgisch kampioenschap in Gent. Onverwacht? “Vooral gehoopt, want het is altijd een droom geweest”, zegt Van Droogenbroeck.


04/04/2018 02:00 PM
Erna Scheerlinck naar kiezer met eigen lijst E.R.N.A.

Onafhankelijk raadslid Erna Scheerlinck komt bij de gemeenteraadsverkiezingen op met haar eigen lijst E.R.N.A.. Dat is, na Duurzaam Vlaams Denderleeuw (DVD), al de tweede scheurlijst van N-VA.


04/04/2018 10:57 AM
Zes maanden celstraf na ruzie om parkeerplaats voor andersvaliden

De correctionele rechter in Dendermonde heeft Freddy K. (59) uit Denderleeuw veroordeeld tot zes maanden gevangenis en een boete van 300 euro. Een straf die de man kreeg voor slagen aan een andersvalide op de parking van supermarkt Colruyt in Aalst.