Het Nieuwsblad : Denderleeuw

Het Nieuwsblad : 9470 - Denderleeuw

23/02/2018 11:57 AM
Massale steun voor Ardian en Merita

Meer dan duizend (oud-)leerlingen, leerkrachten en sympathisanten van het IKSO in Denderleeuw stapten vrijdag mee op in een stille optocht om leerling Ardian en zijn familie te steunen. De deelnemers overhandigden een petitie aan het gemeentebestuur met de vraag om de kinderen, die het land dreigen te worden uitgezet, tenminste hun school te laten afmaken. “Want alle jongeren hebben recht op onderwijs.”


23/02/2018 11:57 AM
Gemeente onthult monument tijdens jubileumeditie carnaval

De Denderleeuwse carnavalisten tellen af naar hun 44ste carnavalstoet, die morgen zondag door de straten van Denderleeuw trekt. ’s Avonds wordt een carnavalsmonument ingewijd.


23/02/2018 05:26 AM
VIDEO. Stille optocht voor Macedonisch gezin dat land moet verlaten

De leerlingen van middelbare school IKSO in Denderleeuw hebben vrijdagmiddag een stille optocht gehouden. Ze deden dat om een Macedonisch gezin dat ons land moet verlaten te steunen.


21/02/2018 03:38 PM
Perfect geïntegreerde broer en zus vlak voor diploma het land uitgezet: "We hebben nooit iets misdaan"

Het Macedonische gezin Nuhiji uit Denderleeuw dreigt het land te worden uitgezet, een paar maanden voor zoon Ardian zijn diploma middelbaar onderwijs zou behalen. Het IKSO in Denderleeuw is met een petitie gestart om de kinderen tenminste hun school te laten afmaken.


21/02/2018 11:57 AM
Auto rijdt paal aan flarden

Een zestiger heeft gisterennamiddag zijn Honda HR-V tegen een betonnen paal aan een woning langs de Veldstraat in Denderleeuw geparkeerd. De man werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.


16/02/2018 11:57 AM
Spookrijder raakt motorrijder

Een motorrijder uit Denderleeuw is gisteren om 15.15 uur zwaargewond geraakt nadat hij was aangereden door een zware BMW op de Thontlaan in Denderleeuw.


16/02/2018 11:57 AM
Cartoonist Erwin Vanmol toont jaaroverzicht

Dit weekend stelt cartoonist-brouwer Erwin Vanmol in het Kasteeltje in Denderleeuw zijn meest opvallende cartoons van 2017 tentoon.


16/02/2018 11:57 AM
Bpost en Eandis op vingers getikt over taalwetgeving

Een handleiding van een laadpaal voor elektrische wagens bevatte Franse opschriften en een loketbediende van het postkantoor in Denderleeuw hielp een klant in het Frans. Zowel Eandis als Bpost werd op de vingers getikt.


14/02/2018 03:43 PM
Kolder in de rechtszaal: rel rond mindervalidenplaats groeit uit tot ‘assisenzaak’

Carnaval mag dan voorbij zijn, de kolder uit de Ajuinenstad ging woensdag gewoon voort in de correctionele rechtbank van Dendermonde. Daar stond een chauffeur terecht voor vermeende slagen aan een mindervalide man (80). Tijdens het incident kwamen ook een ‘schepen van de stad Aalst’ en Prins Carnaval zelf op het toneel.


08/02/2018 04:00 PM
VIDEO. Leerlingen IKSO veroorzaken mini-aardbeving (met dank aan Dimitri Vegas en Like Mike)

Voor een wetenschappelijk experiment hebben zo'n 520 leerlingen en leerkrachten van de middelbare school IKSO in Denderleeuw donderdagmiddag samen op en neer gesprongen. Zo veroorzaakten ze een aardbeving van 1,5 op de schaal van Richter.


07/02/2018 04:00 PM
Rosa (78) verloor man en vriend aan kanker en zoekt nu nieuwe liefde op tv: “Hotel Römantiek doet me weer stralen”

“Vijftig mooie jaren huwelijk en vijf kinderen deelde ik met mijn man zaliger”, zegt Rosa De Schrijver. Helaas heeft ze haar man, net als haar laatste vriend, verloren aan kanker. “Dus heb ik wat last van bindingsangst”, vertelt de Denderleeuwse, een van de 26 vrijgezellen die vanaf vanavond op Vier op zoek gaat naar een nieuwe liefde.


06/02/2018 04:00 PM
Gemeente laat zich bij Raad van State verdedigen door raadsman

Een raadsman moet de gemeente vertegenwoordigen bij de Raad van State in de procedure die Jan De Dier (DVD) startte tegen zijn ontslag als burgemeester.


06/02/2018 11:57 AM
Spoorwegovergang gaat dicht

De spoorwegovergang tussen de IJzerenwegstraat en Terjodenstraat in Welle gaat definitief dicht. Spoorwegmaatschappij Infrabel zal dan wel een nieuwe weg aanleggen tussen de IJzerenwegstraat en de Groeneweg, toch is niet iedereen opgezet met die plannen. “Veel Wellenaren worden verplicht om flink wat extra kilometers te doen.”


05/02/2018 03:37 PM
Bodybuilder die pakjesbezorger sloeg was niet aan zijn proefstuk toe, politie reageert op geruchten

Nog deze week wordt S.M. uit Wetteren voorgeleid voor poging doodslag op een man uit Denderleeuw. De feiten speelden zich donderdagmiddag af. Tien dagen eerder had de verdachte ook al de uitbater van een Japans restaurant neergeslagen.


04/02/2018 12:00 PM
Bodybuilder slaat pakjesbezorger halfdood “omdat hij Afrikaan is”

Een pakjesbezorger uit Denderleeuw is halfdood geslagen bij een zeer geweld­dadig incident in Wetteren. Volgens zijn familie werd de man van Afrikaanse ­afkomst slachtoffer van zinloos geweld, met racistisch motief. De politie kon de verdachte oppakken. Het gaat om een ­“Jerommeke”, type bodybuilder. Hij werd aan­gehouden op verdenking van poging doodslag.


04/02/2018 11:57 AM
Vierde inbraak in drie jaar in Stam X

Jeugdhuis Stam X in de Sint Amandstraat kreeg in de nacht van zaterdag op zondag voor de vierde keer in drie jaar tijd ongewenst bezoek. De daders drongen de Stam- en scoutslokalen vermoedelijk tussen 0.30 en 9.30 uur binnen. “Toen onze lokalenmeester 's ochtends langsging, stond het sanitair blok open. Het slot was geforceerd en de tussendeur naar het jeugdhuis was opengebroken. Buiten lag een koevoet”, zegt Thomas Buyse van Stam X. Onder meer beamers, boomblasters en de volledige geluidsinstallatie waren verdwenen. “We zijn de schade nog aan het opmeten, maar we zijn al zeker dat bij ons een versterker, enkele cd-spelers, een mengpaneel, een beamer, een gitaarversterker, een kleine hoeveelheid wisselgeld weg zijn. Bij de scouts werden ook een beamer, boomblasters en de kruiwagen verdwenen. Onze kosten (herstellingen en vervanging materiaal) lopen nu op.”


02/02/2018 11:57 AM
“Hier kan je goedkoop een boek aanschaffen of lezen bij een kop koffie”

In de Albrecht Rodenbachstraat in Denderleeuw opent vandaag zaterdag het Beukeboom Snuffelhoekje. “We willen onder andere voorleesnamiddagen en leesclubs organiseren”, zegt initiatiefnemer Henk Beukens.


01/02/2018 05:26 AM
VIDEO. Lichaam vermiste man uit Dender gehaald
In de Dender in Denderleeuw, ter hoogte van de Fabriekstraat, is donderdag het levenloze lichaam aangetroffen van een 46-jarige man uit Sint-Maria-Lierde die sinds december vermist was.

29/01/2018 11:57 AM
Awimbalieje wint Groene Pluim

Meyrem Almaci overhandigde in naam van Groen Denderleeuw zaterdag de Groene Pluim aan de speelpleinwerking Awimbalieje. “Een avontuur voor veel kinderen en ook erg laagdrempelig door hun mobiele speelpleinwerking”, zegt voorzitter Andy Depetter. Awimbalieje haalde het van genomineerden Dieter Janssens en Abdou. Ze kregen elk een of meerdere Denderleeuwbonnen.


28/01/2018 03:36 PM
Glijdt deze gemeente nog maar eens af in politieke chaos?

Er dreigt opnieuw politieke chaos in Denderleeuw. De auditeur van de Raad van State adviseerde tegen het ontslag van voormalig burgemeester Jan De Dier (DVD) en de beslissing van minister Liesbeth Homans (N-VA) om Jo Fonck (SP.A) tot burgemeester te benoemen.


28/01/2018 03:33 PM
Man bijt stuk oor af tijdens vechtpartij na fuif: "Plots voelde ik zijn tanden. Niet normaal"

Nick Blanckaert (29) had zich zijn zaterdagnacht wel anders voorgesteld. Toen hij naar huis ging na een technofeestje in Hertshage werd hij gevolgd door twee mannen. Een van hen beet een stuk van zijn oor tijdens een vechtpartij.


28/01/2018 11:57 AM
Boycot van derbywedstrijd Dender - Eendracht blijft uit

De spanning tijdens de derbywedstrijd tussen FCV Dender en Eendracht Aalst was zondag te snijden. Het stadion was niet uitverkocht, maar de oproep tot boycot door de sfeergroep van FCV Dender had toch amper gehoor gekregen.


25/01/2018 03:39 PM
Appartementsgebouw opnieuw geviseerd door vandalen: “Als de deur niet goed dicht is, hebben we prijs”

Een brand in de kelder van een appartementsgebouw heeft donderdag de Stationsbuurt van Denderleeuw in rep en roer gezet. Het vuur werd vermoedelijk aangestoken door een groep jonge vandalen. Niemand raakte gewond, maar door de felle rookontwikkeling werden de appartementen wel ontruimd.


24/01/2018 11:57 AM
Eerste publieke elektrische laadpaal in gebruik

Samen met Pascal Van Wesemael van Eandis heeft de gemeente Denderleeuw maandag de eerste publieke laadpaal voor elektrische auto's in gebruik genomen op het Walleken aan sportzaal Ottoy. “Tegen het voorjaar en in 2019 zullen er nog drie laadpalen, onder andere aan de Moreelstraat aan het gemeentelijk magazijn, bijkomen”, zegt schepen van Openbare Werken Jan De Nul (CD&V).


23/01/2018 11:57 AM
“Sociale woningen moeten leefbaar en veilig blijven”

De sociale woningen die worden beheerd door huisvestingsmaatschappij Dewaco moeten leefbaar en veilig blijven. Het gemeentebestuur van Denderleeuw, het OCMW, de politie en Dewaco gaan daarom nauwer samenwerken.