Het Nieuwsblad : Denderleeuw

Het Nieuwsblad : 9470 - Denderleeuw

12/08/2018 10:57 AM
460 deelnemers lopen door de straten

De Stratenloop Denderleeuw was vrijdagavond opnieuw een succes, ondanks het minder goede weer. Meer dan 460 sportievelingen liepen van aan sporthal Ottoy door het centrum van de gemeente. Nieuw dit jaar was een G-run. Ook de cheerleaders die de lopers opwarmden en aanmoedigden, werden gesmaakt.


09/08/2018 10:57 AM
Minder inbraken en agressie, meer cybercriminaliteit

In 2017 is het aantal inbraken, fietsdiefstallen, gevallen van agressie en drugsmisbruik in Denderleeuw en Haaltert fors gedaald tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie. Cybercriminaliteit blijkt daarentegen in opmars.


08/08/2018 10:57 AM
Buurt bijt al maanden (letterlijk) in het stof: “Soms woedt hier een ware zandstorm”

De inwoners van de Kapellestraat in Welle bijten al maanden letterlijk in het stof. Dat is afkomstig van een opslagplek voor uitgegraven grond in de Terjodenstraat. “Bij momenten woedt hier een ware zandstorm. Dit kan zo niet verder.”


08/08/2018 10:57 AM
Spectaculair onweer, minimale schade

Het indrukwekkende onweer dat in de nacht van dinsdag op woensdag over onze streek trok, heeft al bij al weinig overlast veroorzaakt.


08/08/2018 10:57 AM
Marc Wellekens is kaartkampioen

Marc Wellekens uit Denderleeuw is de kaartkampioen 2017-2018 geworden van kaartclub ‘Pand 58’ in Liedekerke. Hij haalde het van Luc Roels uit Sint-Katherina-Lombeek. De uittredend kampioen van vorig jaar, Yves Bruyninckx uit Liedekerke, eindigde deze keer op de derde plaats.


07/08/2018 08:44 PM
Minimale schade ondanks spectaculair onweer
Het indrukwekkende onweer dat gisteren over ons land trok, heeft uiteindelijk weinig voor weinig overlast gezorgd in Aalst en omstreken.

05/08/2018 10:57 AM
303 joggers doorstaan hitte voor Tovenaarsloop

303 joggers trotseerden zondag de hitte tijdens de Tovenaarsloop van runningclub De Tovenaars. “We hadden op iets meer deelnemers gehoopt, maar daar zal het warme weer wel voor iets tussen zitten”, zegt Joeri Becqué van de organisatie. “Omdat het zo warm was, hebben we wel drie bevoorradingsposten opgesteld. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar. Alles is vlot verlopen, dus we zijn tevreden.”


31/07/2018 10:57 AM
Agressie, bedreigingen en zwerfvuil: jongeren terroriseren wijk Hemelrijk

Bedreigingen, zwerfvuil tot zelfs een klap in het gezicht: de overlast die enkele jongeren veroorzaken in de wijk Hemelrijk in Denderleeuw, is niet min. Voor de bewoners is de maat vol, ze stappen met een klachtenbundel naar de politie en de burgemeester met de vraag het probleem aan te pakken.


31/07/2018 10:57 AM
Folklore troef tijdens Pikkeling

Het internationaal folkloristisch oogstfeest De Pikkeling vindt elk jaar tijdens het laatste weekend van juli plaats in de Faluintjesstreek en zakte ook maandag af naar Hof ten Henne in Iddergem. Een vol binnenplein genoot van de kleurrijke spektakels gebracht door buitenlandse groepen uit Mexico, Montenegro, Kenia en een groep uit Gent die Turkse dans en muziek bracht.


31/07/2018 03:45 AM
VIDEO. Buurt in Denderleeuw gaat gebukt onder overlast van hangjongeren: "Ze bedreigen mijn kinderen!"
De bewoners van de sociale woonwijk Hemelrijk voelen zich niet meer veilig. In de buurt is er veel overlast. Jongeren troepen er samen om drugs te gebruiken. Ze maken lawaai, vernielen eigendommen en ze laten veel afval achter. De situatie loopt zodanig uit de hand, dat 30 buren een petitie hebben ondertekend om de schrijnende situatie aan te klagen. Die petitie is ondertussen overhandigd aan de sociale huisvestingsmaatschappij, maar er is nog niks veranderd.


29/07/2018 10:57 AM
Volkstoeloop voor BK blijft uit

Geen rijen dik langs het parcours van het BK wielrennen voor nieuwelingen. Toch lieten de aanwezigen het niet aan hun hart komen. Zo kwam Jess De Ketelaere uit Welle samen met zijn zoon Cisse (6) kijken. “Hij is een hevige fan van de koers, maar nog net te jong om aan te sluiten bij een wielerclub. Hij heeft wel al een eigen koersfiets en kijkt ook mee naar de Tour. Maar het is wel fijn dat we eens in eigen dorp kunnen komen kijken naar een wedstrijd. We trekken nu met de fiets naar Liedekerke voor de aankomst.”


29/07/2018 10:57 AM
Zweten en minuut stilte voor Tom tijdens jogging

361 deelnemers trotseerden vrijdag de warmte tijdens de jogging in Welle. Daarvan namen 24 kinderen deel aan de 500 meter en acht aan de 800 meter. 329 deelnemers wandelden of liepen de 3,5, 7 of 10,5 kilometer. Voor de start werd een minuut stilte gehouden voor Tom De Paermentier, een gevestigde waarde in joggingclub SNA Welle die onlangs in een verkeersongeval om het leven kwam.


26/07/2018 10:57 AM
Zeepbellen om animatoren te bedanken

De animatoren van de speelpleinwerking Awimbalieje in Denderleeuw werden, net als zo’n 23.000 anderen, donderdag ik de bloemetjes gezet op de dag van de Animator. “We rekenen hier wekelijks op zo'n 25 à 30 animatoren die gemiddeld van 8 tot 19 of 20 uur onder vrijwilligersvergoeding werken. Dat verdient een pluim”, zegt hoofdanimator Stanny De Block. De monitoren kregen een bellenblaasset en een pet cadeau.


24/07/2018 05:32 PM
Fiets te winnen tijdens 'criterium' in Denderleeuw
Op vrijdag 27 juli is er de jaarlijkse SNA Jogging van Welle. Een week later is er de Tovenaarsloop in Iddergem op zondag 5 augustus en nog eens enkele dagen later is er op vrijdag 10 augustus de Stratenloop van Denderleeuw. Dit jaar kan je dus op drie weken tijd, drie keer aan de start verschijnen in Groot-Denderleeuw. Daarom besloten de organisatoren samen met de gemeente een extra prijs in het leven te roepen. Wie aan alle drie deelneemt, ontvangt een leuk cadeautje. Bovendien maakt één van hen ook kans op een fiets, geschonken door 2-wielers Becqué. Meer info: www.valckenierrunningtour.be

23/07/2018 02:00 PM
Overweg blijft dicht door storing: lange file en vertraging op spoor

In Welle was maandagnamiddag de spoorwegovergang in de Terjodenstraat een halfuur lang afgesloten voor het doorgaand verkeer. Door een storing bleven de slagbomen naar beneden waardoor aan de overweg een file ontstond. De politie van Denderleeuw/Haaltert kwam ter plaatse om het verkeer om te leiden. “Door de storing kreeg ons toestel het signaal dat een trein kwam aanrijden, waardoor de overweg dicht bleef”, verklaart Thomas Baeken van Infrabel. “Door de storing moesten de treinen vertraagd langs de overweg rijden, wat gemiddeld tot zo'n 10 tot 15 minuten vertraging op het spoor leidde.” Rond 16.45 uur was het probleem opgelost en kon het treinverkeer weer normaal functioneren.


22/07/2018 02:00 PM
Fietssnelweg van station tot Burst

De stationsomgeving van Denderleeuw ondergaat een metamorfose. Meerdere straten worden vernieuwd en er komt een fietssnelweg. Het gemeentebestuur rekent ook de NMBS.


22/07/2018 10:57 AM
Belgisch feestje met 10CatsDown en Les Truttes

Een bomvol dorpsplein – dat meer weg had van een groot zonneterras – genoot zichtbaar van de viering rond de nationale feestdag, met optredens van 10CatsDown in rock, country en blues van de jaren vijftig en de show van coverband Les Truttes. Rond 23 uur werd afgesloten met een prachtig, diervriendelijk vuurwerk, al waren de knallen toch nog steeds behoorlijk luid.


20/07/2018 05:02 AM
Alweer spoorlopers gezien in Welle

Aan het station van Welle, een deelgemeente van Denderleeuw, zijn opnieuw spoorlopers opgemerkt. Op amateurbeelden is te zien hoe twee personen over de sporen lopen, terwijl er wat verderop een veilige oversteek is. Ook 2 maanden geleden werd een tiental spoorlopers op dezelfde plek gefilmd. Alle overtreders werden toen geïdentificeerd en riskeren een geldboete van enkele duizenden euro’s. Gemeenteraadslid Kristof Slagmulder van Vlaams Belang wil dat de gemeente en de NMBS strenger optreedt tegen spoorlopers en vraagt extra maatregelen.


19/07/2018 10:57 AM
Handelaars maken dromen waar

Wie droomt van een ballonvaart, feestelijke barbecue, 99 exclusieve of een parelsnoer kan deze zomer bij tien ondernemers terecht. Ze schenken elk een droom weg tijdens de zomeractie van Unizo.


16/07/2018 10:57 AM
Jong en oud geniet op minifestival Parasol

Jong en oud amuseerde zich zaterdag in de tuin van 't Kasteeltje tijdens minifestival ‘Parasol’. Zo was er voor de kinderen grime, de show Eureka!, de clownvoorstelling Viva Victor en kinderbands. Ook voor de iets ouderen waren er optredens van onder andere Bram & Lennert. Zaterdag 18 augustus strijkt ‘Parasol’ er opnieuw neer.


15/07/2018 02:00 PM
Jeugdhuis en scouts zien langverwachte lokalen verschijnen aan sportcomplex

Er breken spannende tijden aan voor de scouts en gidsen van Denderleeuw, net als voor de leden van jeugdhuis Stam X: aan het sportpark start vandaag de bouw van hun nieuwe lokalen.


10/07/2018 10:57 AM
Dan toch geen derde burgemeesterswissel

Jan De Dier wordt dan toch niet opnieuw burgemeester van Denderleeuw. De Raad van State heeft — tegen het advies van de auditeur in — besloten dat zijn ontslag en de benoeming van Jo Fonck als burgemeester niet vernietigd hoeven te worden.


09/07/2018 10:57 AM
Welleplein barst uit voegen met Vlaanderen Boven Band

Barbara Dex, Gene Thomas en Tinne Oltmans met de Vlaanderen Boven Band: het bleek een succesformule voor een mooie Vlaamse feestdag die het bomvolle Welleplein op z'n kop zette. De allerjongsten werden dan weer opgevangen door de animatoren van Awimbalieje en ook de traditionele leeuwenworp lokte behoorlijk wat belangstelling.


21/06/2018 04:24 AM
VIDEO. Natuurreservaat Wellemeersen krijgt grootscheepse opknapbeurt

In Denderleeuw krijgt natuurreservaat De Wellemeersen een grote opknapbeurt. Donderdag is alvast gestart met het onderhoud van de zogeheten knuppelpaden. De gemeente en Natuurpunt werken hiervoor samen. Op deze manier wordt het gebied van 316 hectare opnieuw beter toegankelijk voor bezoekers. De gemeente wil er ook zorgen voor een betere biodiversiteit. Het water moet ook beter doorstromen, want nu staat het gebied te vaak onder water. Uiteindelijk moet er een aaneensluitend natuurgebied ontstaan op grondgebied van de gemeenten Aalst, Denderleeuw, Affligem en Liedekerke.


18/06/2018 10:57 AM
Dieren kunnen voortaan revalideren in zwembad

Dierenarts Wendy Haelterman start met een praktijk en fysiotherapiecentrum Veterinair Quadrant.

“In het zwembad met loopband kunnen onder meer honden revalideren”, zegt Haelterman. ”