Het Nieuwsblad : Denderleeuw

Het Nieuwsblad : 9470 - Denderleeuw

18/07/2017 10:57 AM
221 bezwaarschriften tegen opvullen Vlamovenput

Liefst 221 unieke bezwaarschriften tegen het opvullen van de Vlamovenput overhandigden Dieter Janssens en Freddy Van Damme dinsdag aan de dienst Stedenbouw van de gemeente Denderleeuw.


11/07/2017 10:57 AM
Bijzonder veel enthousiasme voor voetbaldames

Met zowat 2.400 waren ze, de voetbalfans die dinsdagnamiddag in Denderleeuw de EK-kwalificatie van onze nationale vrouwenploeg kwamen vieren en hun aanmoedigen tijdens de oefenmatch tegen Rusland.


10/07/2017 10:57 AM
Petanqueterrein en fietsparcours op pleintje aan Ringlaan

Het pleintje aan de Ringlaan in Denderleeuw wordt vernieuwd. Er komen onder meer een fietsparcours, en een petanque- en badmintonterrein.


07/07/2017 10:57 AM
“Gelukkig kregen we water en wafeltjes”

Goed duizend treinreizigers verdeeld over twee treinen, een met kapotte remmen en een die simpelweg niet kon passeren, hebben vrijdag twee uur lang vastgezeten op het spoor tussen Denderleeuw en Aalst. “Gelukkig kregen we water en wafeltjes!”


04/07/2017 10:57 AM
Standaard Denderleeuw komt met eigen vrouwenteam

Voetbalclub Standaard Denderleeuw stelt haar gloednieuw vrouwenteam Red Ladies voor. “Vrouwenvoetbal zit in de lift”, zegt Jochen Baert.


03/07/2017 02:00 PM
Inbrekers gaan met kassa van broodjeszaak lopen

“Die kerels hebben bij klaarlichte dag mijn achterdeur opengebroken. Straf hé.” Inbrekers hebben zondagnamiddag toegeslagen bij broodjeszaak Cocoon aan het station van Denderleeuw. Ze maakten een fikse som cash geld buit, een iPad en gouden juwelen.


03/07/2017 10:57 AM
“Een drukke activiteitenkalender voor een bruisende gemeente”

Zon of geen zon, in Denderleeuw staat deze zomer heel wat op het programma in de verschillende deelgemeenten. “Er valt heel wat te beleven voor jong en oud”, zegt burgemeester Jo Fonck (SP.A).


03/07/2017 10:57 AM
Standaard Denderleeuw komt met eigen vrouwenteam

Voetbalclub Standaard Denderleeuw stelt haar gloednieuw vrouwenteam Red Ladies voor. “Vrouwenvoetbal zit in de lift”, zegt Jochen Baert.


02/07/2017 02:00 PM
Buurtbewoners roepen op om bezwaarschriften in te dienen: “We vrezen voor onze prachtige Vlamovenkouter en overlast”

Buurtbewoners van de Vlamovenkouter roepen op om bezwaarschriften in te dienen tegen de stedenbouwkundige aanvraag voor het opvullen van de Kouter. “We vrezen voor verkeersoverlast, de veiligheid van passanten en de natuur”, zeggen Dieter en Steven.


30/06/2017 10:57 AM
United Ninove en Olympia Denderleeuw willen samen beste jeugdwerking

Basketbalclubs United Ninove en Olympia Denderleeuw gaan niet fuseren, maar wel nauwer samenwerken. “Onze clubs blijven daarnaast gewoon bestaan”, klinkt het.


26/06/2017 10:57 AM
Vier scholen krijgen begeleiding rond armoede

Vier secundaire scholen in de Denderstreek zijn door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) geselecteerd voor het project ‘Samen tegen onbetaalde schoolfacturen’.


23/06/2017 10:57 AM
Leerlingen wijkscholen huldigen Kemelbrug in

De gemeente Denderleeuw, Infrabel en leerlingen van de wijkscholen van Leeuwbrug en Hemelrijk hebben vrijdag de nieuwe Kemelbrug officieel ingehuldigd.


23/06/2017 03:22 AM
VIDEO. Na anderhalf jaar werken is nieuwe Kemelbrug klaar

Na anderhalf jaar is de nieuwe Kemelbrug in Denderleeuw klaar. Het is een stalen brug geworden die zowel auto's als fietsers en voetgangers kunnen gebruiken. De brug is grotendeels betaald door Infrabel. De brug ligt dan ook over de spoorweg.


22/06/2017 06:38 PM
Kanaar Bizaar opnieuw 16+
Zaal Lecompte vormt vandaag, vrijdag, het decor voor de ondertussen al zeventiende editie van de Kanaar Bizaarfuif. “Het begon zestien jaar geleden als een kleine fuif die we eigenlijk elk jaar wat probeerden te laten groeien”, vertelt medeorganisator Jens Van Vaerenbergh. “De fuif is het startschot van de zomervakantie. We kozen opnieuw voor een mix van grote namen en lokaal dj-talent." Met diMaro en TLP a.k.a. Troubleman staan er ook dit jaar enkele topnamen op de affiche. Ook X-TOF, Peter How, Bleiz, O'Leary en Secret B zullen er het beste van zichzelf geven. De organisatie verwacht zo'n 1.000 tot 1.500 bezoekers. Net als vorig jaar is het festival ook enkel toegankelijk voor jongeren vanaf 16 jaar. “De regels rond het schenken van alcohol maken het voor een organisatie niet gemakkelijk”, gaat Van Vaerenbergh verder. “Er worden daarom alleen kaarten verkocht aan jongeren ouder dan 16 jaar.” De opbrengst gaat naar de werking van BBC Olympia. De deuren openen om 21 uur. Een ticket kost 5 euro in voorverkoop, 6 euro online en 7 euro aan de kassa.

22/06/2017 01:56 PM
Eerst vrouw kwijt, dan werk en dan rijbewijs

Het verhaal van Rudy V.D.B. uit Denderleeuw wekte donderdagmiddag in de politierechtbank van Aalst bij alle aanwezigen medelijden op. En dat ondanks zijn zware overtredingen van dronken rijden en sturen zonder rijbewijs. “De problemen bij mijn cliënt begonnen in 2014”, deed zijn advocaat het relaas. “Zijn echtgenote was al jarenlang chronisch ziek en had veel verzorging nodig. Ze werd daarom elke week tot tweemaal toe opgehaald door een ambulance. Maar de vrouw werd verliefd op de chauffeur van die ziekenwagen en vroeg de scheiding aan.” Een zware klap voor duivenmelker Rudy V.D.B., die volgens zijn advocaat door de liefdesbreuk in een depressie verzeilde. “Daardoor verloor hij ook zijn werk bij de firma waar hij al achtentwintig jaar voor werkte. Hij begon te drinken met een reeks verkeersinbreuken als gevolg.”


20/06/2017 02:00 PM
Grootste rommelmarkt van Vlaanderen stevent af op nieuw record

Welle wordt zondag opnieuw omgetoverd tot één grote rommelmarkt. De ‘Grootste Rommelmarkt van Vlaanderen’ is op weg naar een recordeditie, met zo’n 1.200 standhouders.


18/06/2017 02:00 PM
WIN. Duotickets voor Circus Barones in Denderleeuw
Dit jaar presenteert het rondreizende Circus Barones een nieuwe show onder de noemer “Whow! Circus Wonderland!”. Op dinsdag 20 juni en woensdag 21 juni strijkt het circus neer aan de Parking Stadion in de Stadionlaan in Denderleeuw. Het Nieuwsblad mag 20 duotickets weggeven voor de voorstelling van dinsdag 20 juni om 18 uur.

14/06/2017 10:55 AM
“Finale tegen TC Players”

De Denderhoutemse kapitein Bob Roelandt (B+2/6) haalde het met Denderleeuw van Hof Ter Burst in de halve finale, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. “Bert De Roo vloerde Yannick Van Der Plas na twee spannende sets. Cedric Stainier verloor van Daan Eerdekens. Ik klopte Rutger Hofman, maar Rune Willaert ging de boot in tegen Miel Sweerman. In het dubbel verloren De Roo-Stainier de eerste set terwijl ik aan de zijde van Willaert de eerste set verloor met 4-6. Virtueel waren we uitgeschakeld, maar we vochten terug. We wonnen onze supertiebreak met 10-5 terwijl naast ons De Roo-Stainier het met 10-3 haalden. In de finale treffen we TC Players in Ninove.”


13/06/2017 11:00 AM
Vier personen naar ziekenhuis na brand

Twee politiemensen, een tiener en een zwangere vrouw moesten gisteren preventief naar het ziekenhuis na een brand op de eerste verdieping van een appartementsgebouw in de Jan Verhavertstraat in Denderleeuw. De vier raakten licht bevangen door de rook.


12/06/2017 02:05 PM
Nieuw element in onderzoek naar granaatgooiers: liet bende een motor uitbranden op drukke weg?

De granaatbende blijft de streek in de ban houden. Het parket van Oudenaarde onderzoekt nu ook of de motor die zaterdagnacht uitbrandde op de N45 iets te maken heeft wat een halfuur eerder in de Wielendaalstraat in Brakel gebeurde.


04/06/2017 06:00 AM
Tachtigtal jongeren gaat met elkaar op de vuist aan station van Denderleeuw

Aan het station van Denderleeuw is het zondag rond 20 uur uit de hand gelopen. Tachtig jongeren van Afrikaanse origine raakten slaags.


02/06/2017 02:23 AM
Kwaad opzet? Dozen papier in de fik aan flatgebouw vlakbij politiepost

Een twintigtal dozen met papier en karton die aan de toegangsdeur van residentie Samtex in de Rodenbachstraat in Denderleeuw klaar stonden om opgehaald te worden, zijn vrijdagmiddag in vlammen opgegaan. Mogelijk was een sigaret de boosdoener.


29/05/2017 03:34 AM
Twee leerlingen GO! Atheneum in de prijzen op Vlaams Kampioenschap Indoor
Twee leerlingen uit het GO! Atheneum van Denderleeuw vielen in de prijzen op het SVS Vlaams Kampioenschap Atletiek Indoor in Oordegem: Nathalie Segers uit klas 6 Sociaal-Technische Wetenschappen werd Vlaams Kampioene bij de scholieren dames in het verspringen met een sprong en een persoonlijk record van maar liefst 4m88. Myrthe Van der Borght uit klas 4 Wetenschappen kaapte de gouden medaille weg bij de kadetten dames in het kogelstoten met een worp en een persoonlijk record van maar liefst 15m52. Hierdoor plaatst Myrthe zich ook onmiddellijk voor de Olympische Spelen voor de jeugd deze zomer in Hongarije. Ze zal één van de 12 vrouwelijke beste atleten van België zijn die mag deelnemen in haar sporttak.

26/05/2017 01:43 PM
Deze vuilnisophalers dreigen werk neer te leggen: “Onze emmer loopt over”

Het ongenoegen van de ILvA-ophalers heeft zijn kookpunt bereikt: na een personeelsvergadering die niet het verhoopte resultaat opleverde, dreigen ze met een staking voor onbepaalde duur. Maandagochtend wordt de knoop doorgehakt.


23/05/2017 05:20 AM
VIDEO. Vrouw van 80 wordt onwel en crasht zwaar

Op de Steenweg in Denderleeuw is een vrouw van 80 jaar ernstig gewond geraakt nadat ze met haar auto over de kop is gegaan. Het ongeval gebeurde dinsdagmiddag in een flauwe bocht.