Het Nieuwsblad : Denderleeuw

Het Nieuwsblad : 9470 - Denderleeuw

16/03/2018 03:43 PM
Gemeentebestuur toont zich creatief met plakband

Een vreemd gezicht in de Spoorweglaan in Denderleeuw: Even leek het alsof iedereen er mocht parkeren, behalve bewoners. Of dan toch tot de gemeente de opdracht gaf om de ‘uitgezonderd’ met grijze tape af te dekken. “Het verkeersbord dat we nodig hadden, is niet meer in voorraad, het is besteld. We hebben dan maar een ander bord laten bepakken omdat het anders niet voldeed aan de wegcode”, legt schepen van Mobiliteit Jan De Nul (CD&V) uit. De ‘creatieve’ oplossing zorgde voor enigee hilariteit op de sociale media.


14/03/2018 06:51 AM
Vrouw belandt met auto in gracht na botsing en moet via de koffer bevrijd worden

In de Marcel De Bisschopstraat aan de rotonde Haring was een wagen na een aanrijding in de gracht beland rond 14.45 uur. “Het ging om een botsing tussen twee voertuigen”, zegt Wouter Michiels, brandweerofficier van de post Denderleeuw. “De voorste wagen was op zijn dak terechtgekomen. De bestuurster zat geklemd en gaf aan dat ze pijn had. Om haar veilig uit het vehikel te halen, hebben we haar via een wervelplank via de kofferbak bevrijd.” De dame werd naar het ziekenhuis overgebracht. Door het accident was er een tijdlang hinder op de ring in de omgeving van de E40. Een rijvak werd er afgesloten. De brandweerpost Aalst had intussen ook de handen vol: in de oude kousenfabriek du Parc in de Erembodegemstraat werd voor de zoveelste keer afval in brand gestoken. Het vuur kon op tijd geblust worden.


12/03/2018 11:57 AM
Informaticus combineert passie voor gamen en liefde voor natuur in spelletje

Breng zelf winterkoninkjes groot met behulp van je smartphone of tablet: dat is het doel van het spel dat Iddergemnaar Frank De Raedt (34) in z’n eentje ontwikkelde.


12/03/2018 05:14 AM
VIDEO. Bezorgdheid rond verdwijnen van spoorwegovergang in Welle

In Welle, deelgemeente van Denderleeuw, wil Infrabel de spoorwegovergang aan de Terjodenstraat sluiten. De plannen stuiten op groot protest bij de Wellenaars, want zij zien hun weg richting Haaltert en Aalst verdwijnen. De gemeente wil bovendien paaltjes plaatsen op de huidige weg, die nog maar recent werd aangelegd.


09/03/2018 11:57 AM
Dagverzorgingscentrum vangt voortaan jonge mensen met dementie op

In woonzorgcentrum Sint-Rafaël heeft dagverzorgingscentrum Ter Welle de deuren geopend. “We bieden er gespecialiseerde zorg en begeleiding voor jonge mensen met dementie en hun mantelzorgers”, zegt Mieke Ruys van Familiezorg Oost-Vlaanderen.


09/03/2018 11:57 AM
Gemeente Haaltert verzet zich tegen sluiting overweg

De gemeente Haaltert tekent beroep aan tegen de sluiting van de spoorwegovergang tussen de IJzerenwegstraat en Terjodenstraat in Welle.


09/03/2018 05:50 AM
Net echt: 200 mensen in de weer om grote treinramp te simuleren

De sirenes, zwaailichten en dikke rook gisterenvoormiddag aan de achterzijde van het station van Denderleeuw gezien? Geen paniek, het ging niet om een echt incident. De federale diensten van de gouverneur, de gemeente, NMBS, Infrabel en de hulpdiensten organiseerden een grootschalige noodplanoefening waaraan maar liefst tweehonderd mensen deelnamen.


08/03/2018 08:10 PM
Grootschalige noodplanningsoefening in Denderleeuw

In de Oost-Vlaamse gemeente Denderleeuw is vrijdagochtend om 10 uur een grootschalige noodplanningsoefening van start gegaan. De oefening simuleert een treinongeval en zal vermoedelijk duren tot 12.30 uur. Bedoeling is te testen of de richtlijnen in de nood- en interventieplannen in de praktijk werken.


05/03/2018 11:39 PM
Francken krijgt 450 protestbrieven tegen dreigende uitzetting Ardian (18)

Een vijftigtal leerlingen van het zesde middelbaar van het IKSO in Denderleeuw heeft dinsdag 450 brieven overhandigd op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Daarmee protesteren ze tegen de dreigende uitzetting van hun achttienjarige klasgenoot Ardian Nuhiji en zijn familie.


05/03/2018 11:57 AM
Drukste spoorlijn van België eind dit jaar klaar

De werken voor de modernisering van de twee sporen tussen Anderlecht en Sint-Katharina-Lombeek zitten in de laatste rechte lijn. Eind dit jaar zullen beide sporen volledig vernieuwd zijn en beschikt de hoofdlijn Brussel-Denderleeuw over vier sporen.


04/03/2018 05:02 AM
VIDEO. Marathonwerkweekend verdubbelt aantal sporen op lijn Brussel-Denderleeuw

Vijftig spoorwegarbeiders van spoorwegnetbeheerder Infrabel hebben er een marathonwerkweekend opzitten. Maar liefst 52 uur hebben ze non-stop gewerkt om maar liefst 30 kilometer nieuwe spoorlijn aan te leggen. Als de werken klaar zijn, eind dit jaar, dan verdubbelt de spoorlijncapaciteit tussen Brussel en Denderleeuw van 2 naar 4 sporen.


27/02/2018 04:57 PM
Schepen Jürgen Ruysseveldt past voor Lijst van de Burgemeester

Huidig schepen van Onderwijs Jürgen Ruysseveldt (SP.A) komt niet op tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik stel me alleen verkiesbaar op een SP.A-lijst, niet op de Lijst van de Burgemeester”, verklaart hij.


27/02/2018 05:41 AM
VIDEO. Leerling schrijft brief aan Francken om klasgenoot in België te houden

Een leerling van de middelbare school IKSO in Denderleeuw heeft een brief geschreven aan staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. De jongen pikt het niet dat zijn klasgenoot, een jongen van Macedonische afkomt, het land wordt uitgezet.


26/02/2018 04:00 PM
Nieuweling en vaste waarde kapen eerste prijzen weg

DKV De Stampers kleurden de Denderleeuwse carnavalsstoet en wisten de overwinning in de wacht te slepen bij de grote groepen. Miskwekt, een splinternieuwe groep, won dan weer bij de kleine groepen.


25/02/2018 10:00 PM
FOTO. Inhuldiging monument sluit zonnige carnavalszondag af

Onder een stralende winterzon trok zondag de 44ste carnavalsstoet, met dertig groepen uit onder meer ook Aalst en Ninove, door de straten van Denderleeuw. De Denderleeuwse groepen, zoals Tsjik Tsjak Vollenbak en de Starters, lieten zich onder andere inspireren door de verkiezingen, De Karels brachten een schlagerfestival en de Zjieslesjkes kaartten aan dat er in de stationsomgeving slechts vier cafés zijn waar je nog een ‘Vlaamse’ pint kan krijgen.


23/02/2018 11:57 AM
Massale steun voor Ardian en Merita

Meer dan duizend (oud-)leerlingen, leerkrachten en sympathisanten van het IKSO in Denderleeuw stapten vrijdag mee op in een stille optocht om leerling Ardian en zijn familie te steunen. De deelnemers overhandigden een petitie aan het gemeentebestuur met de vraag om de kinderen, die het land dreigen te worden uitgezet, tenminste hun school te laten afmaken. “Want alle jongeren hebben recht op onderwijs.”


23/02/2018 11:57 AM
Gemeente onthult monument tijdens jubileumeditie carnaval

De Denderleeuwse carnavalisten tellen af naar hun 44ste carnavalstoet, die morgen zondag door de straten van Denderleeuw trekt. ’s Avonds wordt een carnavalsmonument ingewijd.


23/02/2018 05:26 AM
VIDEO. Stille optocht voor Macedonisch gezin dat land moet verlaten

De leerlingen van middelbare school IKSO in Denderleeuw hebben vrijdagmiddag een stille optocht gehouden. Ze deden dat om een Macedonisch gezin dat ons land moet verlaten te steunen.


21/02/2018 03:38 PM
Perfect geïntegreerde broer en zus vlak voor diploma het land uitgezet: "We hebben nooit iets misdaan"

Het Macedonische gezin Nuhiji uit Denderleeuw dreigt het land te worden uitgezet, een paar maanden voor zoon Ardian zijn diploma middelbaar onderwijs zou behalen. Het IKSO in Denderleeuw is met een petitie gestart om de kinderen tenminste hun school te laten afmaken.


21/02/2018 11:57 AM
Auto rijdt paal aan flarden

Een zestiger heeft gisterennamiddag zijn Honda HR-V tegen een betonnen paal aan een woning langs de Veldstraat in Denderleeuw geparkeerd. De man werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.


16/02/2018 11:57 AM
Spookrijder raakt motorrijder

Een motorrijder uit Denderleeuw is gisteren om 15.15 uur zwaargewond geraakt nadat hij was aangereden door een zware BMW op de Thontlaan in Denderleeuw.


16/02/2018 11:57 AM
Cartoonist Erwin Vanmol toont jaaroverzicht

Dit weekend stelt cartoonist-brouwer Erwin Vanmol in het Kasteeltje in Denderleeuw zijn meest opvallende cartoons van 2017 tentoon.


16/02/2018 11:57 AM
Bpost en Eandis op vingers getikt over taalwetgeving

Een handleiding van een laadpaal voor elektrische wagens bevatte Franse opschriften en een loketbediende van het postkantoor in Denderleeuw hielp een klant in het Frans. Zowel Eandis als Bpost werd op de vingers getikt.


14/02/2018 03:43 PM
Kolder in de rechtszaal: rel rond mindervalidenplaats groeit uit tot ‘assisenzaak’

Carnaval mag dan voorbij zijn, de kolder uit de Ajuinenstad ging woensdag gewoon voort in de correctionele rechtbank van Dendermonde. Daar stond een chauffeur terecht voor vermeende slagen aan een mindervalide man (80). Tijdens het incident kwamen ook een ‘schepen van de stad Aalst’ en Prins Carnaval zelf op het toneel.


08/02/2018 04:00 PM
VIDEO. Leerlingen IKSO veroorzaken mini-aardbeving (met dank aan Dimitri Vegas en Like Mike)

Voor een wetenschappelijk experiment hebben zo'n 520 leerlingen en leerkrachten van de middelbare school IKSO in Denderleeuw donderdagmiddag samen op en neer gesprongen. Zo veroorzaakten ze een aardbeving van 1,5 op de schaal van Richter.