Het Nieuwsblad : Denderleeuw

Het Nieuwsblad : 9470 - Denderleeuw

15/07/2018 02:00 PM
Jeugdhuis en scouts zien langverwachte lokalen verschijnen aan sportcomplex

Er breken spannende tijden aan voor de scouts en gidsen van Denderleeuw, net als voor de leden van jeugdhuis Stam X: aan het sportpark start vandaag de bouw van hun nieuwe lokalen.


10/07/2018 10:57 AM
Dan toch geen derde burgemeesterswissel

Jan De Dier wordt dan toch niet opnieuw burgemeester van Denderleeuw. De Raad van State heeft — tegen het advies van de auditeur in — besloten dat zijn ontslag en de benoeming van Jo Fonck als burgemeester niet vernietigd hoeven te worden.


09/07/2018 10:57 AM
Welleplein barst uit voegen met Vlaanderen Boven Band

Barbara Dex, Gene Thomas en Tinne Oltmans met de Vlaanderen Boven Band: het bleek een succesformule voor een mooie Vlaamse feestdag die het bomvolle Welleplein op z'n kop zette. De allerjongsten werden dan weer opgevangen door de animatoren van Awimbalieje en ook de traditionele leeuwenworp lokte behoorlijk wat belangstelling.


21/06/2018 04:24 AM
VIDEO. Natuurreservaat Wellemeersen krijgt grootscheepse opknapbeurt

In Denderleeuw krijgt natuurreservaat De Wellemeersen een grote opknapbeurt. Donderdag is alvast gestart met het onderhoud van de zogeheten knuppelpaden. De gemeente en Natuurpunt werken hiervoor samen. Op deze manier wordt het gebied van 316 hectare opnieuw beter toegankelijk voor bezoekers. De gemeente wil er ook zorgen voor een betere biodiversiteit. Het water moet ook beter doorstromen, want nu staat het gebied te vaak onder water. Uiteindelijk moet er een aaneensluitend natuurgebied ontstaan op grondgebied van de gemeenten Aalst, Denderleeuw, Affligem en Liedekerke.


18/06/2018 10:57 AM
Dieren kunnen voortaan revalideren in zwembad

Dierenarts Wendy Haelterman start met een praktijk en fysiotherapiecentrum Veterinair Quadrant.

“In het zwembad met loopband kunnen onder meer honden revalideren”, zegt Haelterman. ”


18/06/2018 10:57 AM
Dieren kunnen revalideren in zwembad

Dierenarts Wendy Haelterman start met een praktijk en fysiotherapiecentrum Veterinair Quadrant. “Het enige revalidatiecentrum in de regio”, zegt Haelterman. “In het zwembad met loopband kunnen onder meer honden revalideren.”


17/06/2018 09:47 PM
FOTO. Opening ontmoetingshuis De Palaver
Het ontmoetingshuis in de voormalige kerk Hemelrijk werd zondag feestelijk geopend met kinderanimatie, muziek van Sint-Cecilia Welle en rondleidingen. Voor de bovenverdieping moet nog een bestemming worden vastgelegd.

17/06/2018 10:57 AM
Kerk omgebouwd tot ontmoetingshuis: “Pastoor zou hier trots op geweest zijn”

Het ontmoetingshuis in de voormalige kerk Hemelrijk werd zondag feestelijk geopend. Voor de bovenverdieping moet nog een bestemming worden vastgelegd.


14/06/2018 10:57 AM
Papestraat en Garden of Eden helemaal klaar om te supporteren

Het WK voetbal is begonnen en dat betekent ook de opening van de Garden of Eden op de OCMW-site in Ninove. Ook de Papestraat in Denderleeuw kleurt al zwart-geel-rood in afwachting van de eerste match van de Rode Duivels maandag.


13/06/2018 10:57 AM
Ook viervoeters kunnen voortaan revalideren in zwembad

Dierenarts Wendy Haelterman opent dit weekend een praktijk en fysiotherapiecentrum Veterinair Quadrant op de Steenweg in Denderleeuw. “Het enige revalidatiecentrum in de regio”, zegt Haelterman. “In het zwembad met loopband kunnen onder meer honden revalideren of aan hun conditie werken.”


11/06/2018 10:57 AM
“Plots lag de stoep voor onze deur open”

De start van werken in de Stationsstraat en Kruisstraat in Denderleeuw heeft kwaad bloed gezet bij enkele omwonenden. Ze werden vooraf niet op de hoogte gebracht, waardoor sommige auto’s geblokkeerd stonden op opritten of in garages.


11/06/2018 10:57 AM
Ludieke koers krijgt vervolg

De eerste ludieke wedstrijd voor wielertoeristen die het wielercomité Eregem zondag organiseerde, was een succes. “We kunnen niet anders dan het evenement herhalen”, besluiten de tevreden organisatoren.


11/06/2018 10:57 AM
Zes uren van Eregem krijgt vervolg

De eerste ludieke wedstrijd voor wielertoeristen die het wielercomité Eregem zondag organiseerde, was een succes. “We kunnen niet anders dan het event herhalen”, besluiten de tevreden organisatoren.


10/06/2018 10:57 AM
Brandweermannen komen goed weg na uitslaande brand

Een uitslaande dakbrand heeft in de Schoolstraat zaterdagochtend een woning volledig vernield. De bewoners, een gezin met Afrikaanse roots, konden het huis net op tijd verlaten omdat een alerte buurtbewoner hen wakker maakte. Twee brandweermannen kregen wel even brandend puin over zich heen.


07/06/2018 10:57 AM
Ludiek protest na verwijderen aardappelen als eerbetoon

De aardappelplantjes in de bloembak aan café In de Rare Vos zijn verwijderd door de gemeente. Die kon het goedbedoelde initiatief om een overleden stamgast te eren niet smaken.


07/06/2018 10:57 AM
Financieel akkoord bij FCV Dender

FCV Dender kan zich opnieuw volop focussen op de voorbereidingen voor het nieuwe voetbalseizoen. Er is een financieel akkoord gevonden tussen de Indonesische investeerder, voorzitter André Van Roy en het jeugdbestuur over de schuld aan de gemeente.


06/06/2018 02:00 PM
Groen heeft allereerste lijst en programma klaar

Groen, dat in Denderleeuw voor het eerst opkomt bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, heeft zijn volledige kandidatenlijst bekendgemaakt.


06/06/2018 01:52 PM
Aardappelen planten in bloemperk als eerbetoon aan plots overleden stamgast? “Kan niet”, zegt burgemeester

Een goedbedoeld initiatief om een overleden stamgast te eren, dreigt in Denderleeuw uit te draaien op een proces-verbaal. De aardappelplantjes die de uitbaters van café In de Rare Vos in een bloembak hadden gezet als eerbetoon aan René De Winne moeten weer verdwijnen, aldus de burgemeester.


06/06/2018 04:41 AM
VIDEO. Kogel is door de kerk bij FCV Dender

Goed nieuws uit Denderleeuw. De crisis bij FCV Dender is bezworen. Maandenlang kon de club geen uitgaven meer doen, maar nu is er toch een akkoord bereikt. Aanleiding was een stadionschuld van een half miljoen euro die de club aan de gemeente Denderleeuw moest betalen. Geld dat de club niet had, en daardoor moest het tijdelijk alle inkomsten en uitgaven bevriezen. Maar nu is er toch een akkoord bereikt met de Indonesische investeerder. Die betaalt de schuld, en krijgt ook meer macht binnen de club. Daardoor kan de club ook beginnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Ondertussen zijn er wel heel wat spelers vertrokken.


31/05/2018 02:00 PM
WIN. Duotickets voor Circus Barones in Denderleeuw
Dit jaar presenteert het rondreizende Circus Barones een nieuwe show onder de noemer “Een reis rond de wereld”. Op dinsdag 5 en woensdag 6 juni strijkt het circus neer aan de parking Stadion in Denderleeuw. Het Nieuwsblad mag 25 duotickets weggeven voor de voorstelling van dinsdag 5 juni om 18 uur.

31/05/2018 10:57 AM
Hier moet je niet de snelste, maar de meest complete renner zijn

Kan jij het snelst je fietsband wisselen? Of het langst ter plaatse blijven staan met je fiets? Dan kan je best zondag 10 juni afzakken naar Iddergem voor dit ludiek totaalpakket voor wielertoeristen.


29/05/2018 10:57 AM
Groene speelplaats VBS Welle officieel ingehuldigd

De leerlingen van de VBS Welle hebben hun nieuwe speelplaats officieel ingehuldigd met toeters en bellen. De speelplaats werd een totaal vernieuwde groene ontdekspeelplaats met onder andere een klimmuur, loopbrug en wilgenhut. “Dat hebben de leerlingen zelf mee gekozen”, zegt directrice Lieve Van Valckenborgh. “We zijn erg gegroeid als school en we hadden dus een uitbreiding van de speelplaats nodig. Naast de ‘grijze’ speelplaats, waar vooral wordt gesport, kozen we voor een groene speelplaats. Daar kunnen ze genieten van allerlei spelvariaties, hun creativiteit gebruiken en vooral veel bewegen.”


27/05/2018 11:35 PM
Brand vernietigt dak en zolder van kindercrèche

In Denderleeuw moest de brandweer uitrukken voor een brand in de Veldstraat. Op de hoek met de Vijfhoekstraat vatte het dak van een crèche vuur nadat er werken aan werden uitgevoerd.


27/05/2018 11:00 AM
Jeugdwedstrijd ontaardt in knokpartij: “Het was meer rugby dan voetbal”

Een voetbalwedstrijd op een jeugdtoernooi in het Oost-Vlaamse Denderleeuw, tussen de jeugdploegen onder de 8 jaar (U8) van Tubize en THES uit Tessenderlo, heeft zaterdag tot een stevige knokpartij geleid. Nadat een supporter van Tubize een slag had uitgedeeld aan een THES-ouder, gingen de poppen aan het dansen.


26/05/2018 05:17 AM
Jeugdwedstrijd ontaardt: ouders gaan met elkaar op de vuist

Een wedstrijd voetbal op een jeugdtoernooi in het Oost-Vlaamse Denderleeuw is zaterdag zwaar uit de hand gelopen. Na een discutabele fase gingen twee vaders op de vuist, waarna andere ouders tussenbeide kwamen en ook klappen uitdeelden.