Het Nieuwsblad : Denderleeuw

Het Nieuwsblad : 9470 - Denderleeuw

18/04/2018 10:57 AM
Verkoeling zoeken bij de brandweer

Een overweldigend succes was ook de Buitenspeeldag in het sportpark langs het Walleken in Denderleeuw, en daar zat het goede weer zeker voor iets tussen. Gelukkig had de organisatie in genoeg drank en zonnecrème voorzien. De kinderen zochten er vooral verkoeling bij de brandweer die voor de gelegenheid de brandweerslangen aanzette. Anderen zochten wat meer spanning en gingen lasershooten.


18/04/2018 10:57 AM
Atheneum start spijkerklas

De leerlingen van GO! basisschool Atheneum in Denderleeuw hebben er een klas bij: de spijkerklas. Sommige kinderen komen er een paar uur per week voor extra uitdagende opdrachten, andere om bepaalde leerstof nog even vast te zetten.


16/04/2018 10:57 AM
Waar kan je buiten spelen op Buitenspeeldag?

Morgen woensdag gaat de tv uit, laten we de tablet links liggen, spelen we geen gezelschapsspel of lezen we geen boek op onze kamer. We gaan buitenspelen.


15/04/2018 10:57 AM
Open VLD-bestuur niet te vinden voor kartel met LvB

Er zijn gesprekken aan de gang tussen Open VLD Denderleeuw en de Lijst van de Burgemeester om eventueel aan te sluiten bij het project van burgemeester Fonck. Maar een meerderheid van het Open VLD-bestuur steunt de kartelvorming niet.


13/04/2018 10:57 AM
Nieuw meet- en videosysteem voor spoorwissels

Infrabel stelde in primeur zijn meet- en videosysteem voor om wissels automatisch en al rijdend te controleren. “Een uniek systeem dat nergens anders ter wereld wordt gebruikt”, klinkt het.


04/04/2018 04:09 PM
Zijn ouders werden er bijna gek van, maar nu is Tim (19) de beste beatboxer van het land

Denderleeuwenaar Tim Van Droogenbroeck (19) is de beste beatboxer van het land. Hij won het ultieme Belgisch kampioenschap in Gent. Onverwacht? “Vooral gehoopt, want het is altijd een droom geweest”, zegt Van Droogenbroeck.


04/04/2018 02:00 PM
Erna Scheerlinck naar kiezer met eigen lijst E.R.N.A.

Onafhankelijk raadslid Erna Scheerlinck komt bij de gemeenteraadsverkiezingen op met haar eigen lijst E.R.N.A.. Dat is, na Duurzaam Vlaams Denderleeuw (DVD), al de tweede scheurlijst van N-VA.


04/04/2018 10:57 AM
Zes maanden celstraf na ruzie om parkeerplaats voor andersvaliden

De correctionele rechter in Dendermonde heeft Freddy K. (59) uit Denderleeuw veroordeeld tot zes maanden gevangenis en een boete van 300 euro. Een straf die de man kreeg voor slagen aan een andersvalide op de parking van supermarkt Colruyt in Aalst.


03/04/2018 10:57 AM
Senioren gooien beentjes los op De Doorbrekers

Op het Paasmaandagbal zat zaal Den Breughel in Denderleeuw stampvol met honderden Denderleeuwse senioren die kwamen genieten van een dansnamiddag. Het dansorkest De Doorbrekers draaide ook blijkbaar net die melodietjes die de bezoekers wilden horen, want zo goed als de hele namiddag stond de dansvloer vol.


30/03/2018 10:57 AM
“Geen aanwijzingen voor belangenvermenging”

Schepen Jan De Nul (CD&V) gaat vrijuit in het zonnepanelendossier: er zijn onvoldoende bewijzen voor belangenvermenging. Het gerechtelijk dossier is zonder gevolg geklasseerd.


29/03/2018 05:31 PM
Oud-commissaris Freddy helpt mensen op weg naar een rijexamen
Hij is al jaren met pensioen, maar oud-commissaris Freddy Sonneville uit Roosdaal blijft zich inzetten voor een betere verkeersveiligheid.

25/03/2018 10:57 AM
IKSO/KCD-run loopt voor project in India

Aan de start van de IKSO/KCD-run voor 12- tot 92-jarigen verschenen zaterdag 171 volwassenen. Aan de wedstrijd voor de min-twaalfjarigen namen 170 kinderen deel. De opbrengst gaat naar ‘Shaheed Vrienden Rasschaert’, een project dat financiële en logistieke ondersteuning biedt in India voor de realisatie van duurzame projecten rond educatie, waterwinning, zelfredzaamheid en gezondheidszorg.


22/03/2018 03:38 PM
Ardian (18) bedreigd met uitwijzing maar voorlopig wel terug naar school: “Kinderen die slapen in de klas, beseffen niet welke kansen ze krijgen”

Ardian (18) en zijn zus Merita (20), die ons land misschien moeten verlaten, kunnen voorlopig terug naar huis en naar school. De jongeman uit Macedonië bedankte bij zijn terugkeer op de speelplaats van het IKSO in Denderleeuw iedereen die hem de jongste weken en maanden heeft gesteund.


22/03/2018 11:57 AM
Iedereen ‘gelijk-waardig’ in Denderleeuw

In de gemeente Denderleeuw wordt iedereen ‘gelijk-waardig’ behandeld. Die boodschap willen ze meegeven met de button die alle gemeentemedewerkers woensdag op de Internationale Dag tegen Racisme droegen. “Op de vorige gemeenteraad werd zelfs de toetreding tot het Vlaams netwerk tegen racisme en discriminatie goedgekeurd om samen de strijd aan te gaan”, zegt schepen Jürgen Ruysseveldt (SP.A).


21/03/2018 11:57 AM
Ardian en Merita kunnen (voorlopig) weer naar huis en naar school

Ardian (18) en zijn zus Merita (20) Nuhiji die al jaren in Denderleeuw wonen maar dreigen het land uitgezet te worden, mogen voorlopig weer naar huis en naar school.


21/03/2018 11:57 AM
Inbrekers trappen deuren school en bibliotheek in

Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in de bibliotheek en de Vrije Basisschool 't Landuiterke in Denderleeuw. De daders gingen aan de haal met een paar euro's.


20/03/2018 03:20 PM
Man die grootmoeder naakt liet poseren in tuin wordt geïnterneerd

Een 43-jarige man moet ook volgens het hof van beroep worden geïnterneerd. De man belde tussen mei 2013 en maart 2016 talloze keren naar zijn familie in Denderleeuw. Ook hun advocaat werd het slachtoffer van talrijke boze telefoontjes en bedreigingen. Hij woonde op dat moment samen met zijn grootmoeder, maar volgens de familie werd de vrouw uitgebuit en mishandeld door haar kleinzoon. Hij ontkende alles met klem en beweerde dat hij jarenlang werd mishandeld door zijn vader.


20/03/2018 05:23 AM
VIDEO. Inwoners Denderleeuw minst tevreden over gemeente, Laarne het meest

De inwoners van Denderleeuw zijn opnieuw het minst tevreden over hun gemeente. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur, dat de inwoners van 295 gemeenten en 13 centrumsteden heeft bevraagd. Minder dan 60 procent van de Denderleeuwenaren is tevreden over hun gemeente. Laarne is dan weer de beste leerling van de klas in de streek.


19/03/2018 03:35 PM
Overvaller gevat dankzij domme fout

Een man die in januari een gewapende overval pleegde op een vrouw aan de parking van warenhuis Delhaize in de Bouchtstraat in Denderleeuw, riskeert 37 maanden cel. De dader dwong zijn slachtoffer daarna domweg om hem naar huis te brengen.


16/03/2018 03:43 PM
Gemeentebestuur toont zich creatief met plakband

Een vreemd gezicht in de Spoorweglaan in Denderleeuw: Even leek het alsof iedereen er mocht parkeren, behalve bewoners. Of dan toch tot de gemeente de opdracht gaf om de ‘uitgezonderd’ met grijze tape af te dekken. “Het verkeersbord dat we nodig hadden, is niet meer in voorraad, het is besteld. We hebben dan maar een ander bord laten bepakken omdat het anders niet voldeed aan de wegcode”, legt schepen van Mobiliteit Jan De Nul (CD&V) uit. De ‘creatieve’ oplossing zorgde voor enigee hilariteit op de sociale media.


14/03/2018 06:51 AM
Vrouw belandt met auto in gracht na botsing en moet via de koffer bevrijd worden

In de Marcel De Bisschopstraat aan de rotonde Haring was een wagen na een aanrijding in de gracht beland rond 14.45 uur. “Het ging om een botsing tussen twee voertuigen”, zegt Wouter Michiels, brandweerofficier van de post Denderleeuw. “De voorste wagen was op zijn dak terechtgekomen. De bestuurster zat geklemd en gaf aan dat ze pijn had. Om haar veilig uit het vehikel te halen, hebben we haar via een wervelplank via de kofferbak bevrijd.” De dame werd naar het ziekenhuis overgebracht. Door het accident was er een tijdlang hinder op de ring in de omgeving van de E40. Een rijvak werd er afgesloten. De brandweerpost Aalst had intussen ook de handen vol: in de oude kousenfabriek du Parc in de Erembodegemstraat werd voor de zoveelste keer afval in brand gestoken. Het vuur kon op tijd geblust worden.


12/03/2018 11:57 AM
Informaticus combineert passie voor gamen en liefde voor natuur in spelletje

Breng zelf winterkoninkjes groot met behulp van je smartphone of tablet: dat is het doel van het spel dat Iddergemnaar Frank De Raedt (34) in z’n eentje ontwikkelde.


12/03/2018 05:14 AM
VIDEO. Bezorgdheid rond verdwijnen van spoorwegovergang in Welle

In Welle, deelgemeente van Denderleeuw, wil Infrabel de spoorwegovergang aan de Terjodenstraat sluiten. De plannen stuiten op groot protest bij de Wellenaars, want zij zien hun weg richting Haaltert en Aalst verdwijnen. De gemeente wil bovendien paaltjes plaatsen op de huidige weg, die nog maar recent werd aangelegd.


09/03/2018 11:57 AM
Dagverzorgingscentrum vangt voortaan jonge mensen met dementie op

In woonzorgcentrum Sint-Rafaël heeft dagverzorgingscentrum Ter Welle de deuren geopend. “We bieden er gespecialiseerde zorg en begeleiding voor jonge mensen met dementie en hun mantelzorgers”, zegt Mieke Ruys van Familiezorg Oost-Vlaanderen.


09/03/2018 11:57 AM
Gemeente Haaltert verzet zich tegen sluiting overweg

De gemeente Haaltert tekent beroep aan tegen de sluiting van de spoorwegovergang tussen de IJzerenwegstraat en Terjodenstraat in Welle.