Het Nieuwsblad : Denderleeuw

Het Nieuwsblad : 9470 - Denderleeuw

20/06/2017 02:00 PM
Grootste rommelmarkt van Vlaanderen stevent af op nieuw record

Welle wordt zondag opnieuw omgetoverd tot één grote rommelmarkt. De ‘Grootste Rommelmarkt van Vlaanderen’ is op weg naar een recordeditie, met zo’n 1.200 standhouders.


18/06/2017 02:00 PM
WIN. Duotickets voor Circus Barones in Denderleeuw
Dit jaar presenteert het rondreizende Circus Barones een nieuwe show onder de noemer “Whow! Circus Wonderland!”. Op dinsdag 20 juni en woensdag 21 juni strijkt het circus neer aan de Parking Stadion in de Stadionlaan in Denderleeuw. Het Nieuwsblad mag 20 duotickets weggeven voor de voorstelling van dinsdag 20 juni om 18 uur.

14/06/2017 10:55 AM
“Finale tegen TC Players”

De Denderhoutemse kapitein Bob Roelandt (B+2/6) haalde het met Denderleeuw van Hof Ter Burst in de halve finale, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. “Bert De Roo vloerde Yannick Van Der Plas na twee spannende sets. Cedric Stainier verloor van Daan Eerdekens. Ik klopte Rutger Hofman, maar Rune Willaert ging de boot in tegen Miel Sweerman. In het dubbel verloren De Roo-Stainier de eerste set terwijl ik aan de zijde van Willaert de eerste set verloor met 4-6. Virtueel waren we uitgeschakeld, maar we vochten terug. We wonnen onze supertiebreak met 10-5 terwijl naast ons De Roo-Stainier het met 10-3 haalden. In de finale treffen we TC Players in Ninove.”


13/06/2017 11:00 AM
Vier personen naar ziekenhuis na brand

Twee politiemensen, een tiener en een zwangere vrouw moesten gisteren preventief naar het ziekenhuis na een brand op de eerste verdieping van een appartementsgebouw in de Jan Verhavertstraat in Denderleeuw. De vier raakten licht bevangen door de rook.


12/06/2017 02:05 PM
Nieuw element in onderzoek naar granaatgooiers: liet bende een motor uitbranden op drukke weg?

De granaatbende blijft de streek in de ban houden. Het parket van Oudenaarde onderzoekt nu ook of de motor die zaterdagnacht uitbrandde op de N45 iets te maken heeft wat een halfuur eerder in de Wielendaalstraat in Brakel gebeurde.


04/06/2017 06:00 AM
Tachtigtal jongeren gaat met elkaar op de vuist aan station van Denderleeuw

Aan het station van Denderleeuw is het zondag rond 20 uur uit de hand gelopen. Tachtig jongeren van Afrikaanse origine raakten slaags.


02/06/2017 02:23 AM
Kwaad opzet? Dozen papier in de fik aan flatgebouw vlakbij politiepost

Een twintigtal dozen met papier en karton die aan de toegangsdeur van residentie Samtex in de Rodenbachstraat in Denderleeuw klaar stonden om opgehaald te worden, zijn vrijdagmiddag in vlammen opgegaan. Mogelijk was een sigaret de boosdoener.


29/05/2017 03:34 AM
Twee leerlingen GO! Atheneum in de prijzen op Vlaams Kampioenschap Indoor
Twee leerlingen uit het GO! Atheneum van Denderleeuw vielen in de prijzen op het SVS Vlaams Kampioenschap Atletiek Indoor in Oordegem: Nathalie Segers uit klas 6 Sociaal-Technische Wetenschappen werd Vlaams Kampioene bij de scholieren dames in het verspringen met een sprong en een persoonlijk record van maar liefst 4m88. Myrthe Van der Borght uit klas 4 Wetenschappen kaapte de gouden medaille weg bij de kadetten dames in het kogelstoten met een worp en een persoonlijk record van maar liefst 15m52. Hierdoor plaatst Myrthe zich ook onmiddellijk voor de Olympische Spelen voor de jeugd deze zomer in Hongarije. Ze zal één van de 12 vrouwelijke beste atleten van België zijn die mag deelnemen in haar sporttak.

26/05/2017 01:43 PM
Deze vuilnisophalers dreigen werk neer te leggen: “Onze emmer loopt over”

Het ongenoegen van de ILvA-ophalers heeft zijn kookpunt bereikt: na een personeelsvergadering die niet het verhoopte resultaat opleverde, dreigen ze met een staking voor onbepaalde duur. Maandagochtend wordt de knoop doorgehakt.


23/05/2017 05:20 AM
VIDEO. Vrouw van 80 wordt onwel en crasht zwaar

Op de Steenweg in Denderleeuw is een vrouw van 80 jaar ernstig gewond geraakt nadat ze met haar auto over de kop is gegaan. Het ongeval gebeurde dinsdagmiddag in een flauwe bocht.


22/05/2017 07:13 PM
Gemeente vraagt medewerking van inwoners voor veeg- en borstelwerken
Vorige maand voerde een aannemer in opdracht van de gemeente al een eerste veegbeurt uit in alle straten van Denderleeuw in het kader van pesticidenvrije onkruidbestrijding. Vanaf vandaag start een tweede veenbeurt volgens dezelfde werkplanning en parkeerverboden. De gemeente vraagt de medewerking van elke inwoner.

09/05/2017 11:00 AM
Wafels en barbecue voor slachtoffers dodelijke brand

Samana, visvijvers Manchet en de biljartclub Strokapelleken zetten solidariteitsacties op poten voor de familie van de 36-jarige Andy D'Haeseleer, die in februari om het leven kwam bij woningbrand in Rodestraat in Denderleeuw.


09/05/2017 03:16 AM
VIDEO. Vlaams Belang opent 'Meldpunt Overlast'

De Vlaams Belang-afdeling van Denderleeuw heeft een website geopend waar inwoners van de gemeente anoniem gevallen van overlast kunnen melden. Aanleiding is het geweld en de overlast dat volgens de partij toeneemt in de gemeente.


07/05/2017 11:00 AM
Cafébezoeker beroofd en geslagen

Een groepje jongeren heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de smartphone, de portefeuille en de sleutelbos van 22-jarige Denderleeuwenaar Jaro Segers afhandig gemaakt.


06/05/2017 08:04 PM
Brandweer rukt uit voor oververhit afzuigsysteem bij Rendac

In het Oost-Vlaamse Denderleeuw is de brandweer in de nacht van zaterdag op zondag uitgerukt voor een oververhit afzuigsysteem bij de verwerker van dierlijk restmateriaal Rendac. Niemand raakte gewond, zegt burgemeester Jo Fonck van Denderleeuw.


04/05/2017 05:43 AM
Koe sterft door leeg drankblikje in weide
Stefan Buydens is er het hart van in. Kiara, een koe van 8 jaar oud, is overleden nadat metalen snippers in haar maag terecht waren gekomen. "Die komen vermoedelijk van achtergelaten blikjes", zegt hij. "Het moet gedaan zijn."

24/04/2017 11:00 AM
Lefgozers stelen autosleutels uit keuken terwijl man in woonkamer zit

Sluwe dieven hebben in de nacht van zondag op maandag de Volkswagen Passat CC van Sandra De Clercq uit de Parochiestraat in Iddergem gestolen. “Die kerels hadden lef: ze graaiden in de keuken de sleutels mee terwijl mijn man in de woonkamer was."


23/04/2017 08:25 PM
Zoekactie in Dender afgerond zonder resultaat

De politie, de scheepvaartpolitie en de civiele bescherming hebben maandag de Dender afgespeurd ter hoogte van de sluis van Denderleeuw. Het ging om een zoekactie naar Albert Kalonda, een man uit Denderleeuw die al sinds begin januari vermist is. De actie werd in de namiddag afgerond zonder resultaat.


20/04/2017 11:00 AM
Politie haalt vrouw met 3,59 promille uit verkeer

De politie van Ninove heeft gisteren een vrouw uit het verkeer gehaald die maar liefst 3,59 promille alcohol in het bloed bleek te hebben. “De actie gisterochtend was vooral gericht op zwaar vervoer. De vrouw reed met een personenwagen, maar werd opgemerkt door haar nogal ‘opmerkelijke’ rijstijl”, verklaart hoofdinspecteur Geert De Bisschop. De actie vond plaats tussen 8.30 uur en 12.30 uur en was op poten gezet in samenwerking met onder andere de politiezone Denderleeuw/Haaltert, de FOD mobiliteit en de Vlaamse Belastingsdienst. In totaal werden 102 voertuigen tot stilstand gebracht en werden 1.500 auto’s gescand met de ANPR-camera. “101 bestuurders legden een negatieve ademtest af, alleen de vrouw werd betrapt op dronken sturen. Haar rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.” De belastingdienst inde voor 4.500 euro aan openstaande verkeersbelastingen.


20/04/2017 11:00 AM
Bus stopt vanaf 1 mei weer aan voorkant station

De gemeente Denderleeuw laat buslijnen 31 en 32 vanaf 1 mei opnieuw langs de voorkant van het station rijden. Tijdens en na de bouw van de nieuwe Kemelbrug, die op 1 december werd opengesteld, werden de buslijnen 31 en 32 omgeleid via de Kouterbaan, waardoor de bushalte aan de A. Rodenbachstraat er verlaten bij lag. Daar waren enkele buurtbewoners niet tevreden mee. Er werd een akkoord gesloten tussen de gemeente en De Lijn om in een extra halte in de Spoorweglaan te voorzien als elk uur een bus richting Aalst en Ninove zou rijden, maar dat kon De Lijn niet garanderen. “Het schepencollege besloot daarom de buslijnen weer naar de voorkant van het station te brengen”, zegt schepen van Mobiliteit Jan De Nul (CD&V). De halte bij rust- en verzorgingstehuis Rodenbach komt weer in gebruik.


19/04/2017 02:00 PM
Opmerkelijk: ‘superflitser’ vermomd als vuilnisbak

De politie van Denderleeuw/Haaltert heeft woensdag tijdens de nationale flitsmarathon uitgepakt met een gloednieuwe NK7 ‘superflitser’. De camera flitst in beide richtingen, werkt zonder flash en... zit verstopt in een vuilnisbak.


04/04/2017 02:00 PM
Sluiting Civiele Bescherming Liedekerke baart Denderstreek zorgen: “Burgers zullen langer moeten wachten op hulp”

De sluiting van de kazerne van de Civiele Bescherming in Liedekerke, die dinsdag werd aangekondigd, baart ook de Denderstreek zorgen. “Bij rampen zoals wateroverlast zullen burgers langer moeten wachten op hulp”, vreest bijvoorbeeld de Geraardsbergse burgemeester Guido De Padt (Open VLD).


04/04/2017 02:00 PM
Denderleeuw verdeelde 150 geadopteerde aardbeiplantjes
In het kader van het project ‘AIRbezen’ konden de inwoners van Denderleeuw zich tijdens de maand februari inschrijven om een aardbeiplantje te adopteren. Deze plantjes worden ingezet om de concentratie fijn stof in de gemeente te meten. In totaal worden er 150 plantjes verdeeld in het Koetshuis.

04/04/2017 01:00 PM
Dag van de Leerling in GO! Atheneum
Onlangs werd op het GO! Atheneum in Denderleeuw de Dag van de Leerling georganiseerd. Een dag waarbij alle leerlingen in hun diversiteit centraal staan. "Als school speel je een belangrijke rol in hoe jongeren leren omgaan met elkaar, dus moeten we met z’n allen streven naar een aangename samenleving. Geen wij tegen zij, maar onze samenleving", vertelt Stanny De Block.

28/03/2017 11:00 AM
Opnames De Dag aan station Denderleeuw

“Is dat Man Bijt Hond?” Nee, de achterzijde van de stationsparking in Denderleeuw vormde gisterennamiddag wel het decor voor de nieuwe dramareeks De Dag, een twaalfdelige serie die begin 2018 op Telenet en in het najaar van 2018 op Vier te zien zal zijn.